Chat with us, powered by LiveChat
LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski

LCHF "špageti" od tikvica po bolonjski su dobili ime po svojem obliui, ali su slični pravim špagetima. Pogledajte recept za LCHF "špagete" od tikvica po bolonjski...

LCHF   "špageti" od tikvica po bolonjski


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 9% (10 g)
Vlakna: 4 g
Masti: 66% (31 g)
Bjelančevine: 25% (26 g)
Kcal: 433


Sastojci:

  • 1 žuta kapula,
  • 1 galvica češnjaka,
  • 80 g zelenog graha,
  • 680 g goveđeg mesa,
  • 80 g masla,
  • 2 žlice salse,
  • 200 g zdrobljene rajčice,
  • 1 žličice soli,
  • ¼ čajne žličice papra,
  • 1 žlica osušenog origana ili bazilike
  • voda (neobavezno),
  • 1 žlica Worcester umaka
  • Za »špagete«:
  • 1 kg tikvica,
  • 2 žlice masla ili suncokretovog ulja,
  • sol i papar.

 

Priprema:

  1. Povrće narežemo na manje komade. Popržimo na maslu ili suncokretovom ulju dok ne omekša, na to dodamo goveđe meso.
  2. Poivisimo temperaturu, dok meso ne dobije lijepu boju. Dodamo ostale sastojke, pomiješamo i pečemo još 15 minuta.
  3. Ako je umak pregust, dodamo malo vode.
  4. Pripremimo »špagete«. Tikvice narežemo na dugačke i tanke trakice i pečemo ih na maslu ili maslinovom ulju.
  5. Umak probamo i po potrebi dodamo sol ili papar.
  6. »Špagete« poslužimo s vrućim umakom, po vrhu možemo staviti malo parmezana.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

55.00 KN 45.00 KN
Himalajska sol – najčišća sol na planetu, stara milijunima godina.   Himalaj..
69.00 KN
Sezamovo ulje - upotrebljivo u kulinarstvu i kozmetici.   Sezamovo ulje dobiva se od sjem..
99.00 KN 89.00 KN
Hladno prešano kokosovo ulje – zasićene masti koje tijelu osiguravaju odličan izvor ene..

Slični članci

LCHF musaka

LCHF musaka

Musaka, prema mnogima grčko jelo iako je zapravo jelo koje potječe iz Arabije. LCHF musaka sadrži pa.."

LCHF lazanja sa cvjetačom

LCHF lazanja sa cvjetačom

LCHF lasagna s cvjetačom zasigurno će oduševiti sve ljubitelje lasagne i cvjetače! Zdravo i ukusno. .."

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice