Goji bobice - sušeno voće slatkog okusa i odličan izvor antioksidanata.
Goji bobice (Lycium barbarum) poznate su kao „voće dugovječnosti“ ili „voće radosti“ te su dragocjeni dio tradicionalne kineske medicine. Grm se može pronaći u Europi, posebice u Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Bugarskoj itd. Biljka može narasti u do 3 metara visok grm. Plodovi su crveni i duguljasti, veličine do 2 cm.
Goji bobice su iznimno hranjive. U prosjeku sadrže 60 % ugljikohidrata, 15 % bjelančevina, 8 % vlakana i 7 % zdravih masti.
Pravo su bogatstvo vitamina, minerala, aminokiselina i drugih važnih antioksidanata. Sadrže vitamine A, C, E, B1, B2, B6, željezo, cink, selen, kalcij, beta-karoten, lutein, polisaharide i druge aktivne sastojke.
Goji bobice idealan su dodatak svakodnevnoj prehrani jer predstavljaju odličan izvor antioksidanata i pomažu u zaštiti stanica od slobodnih radikala i oksidacije.