Chat with us, powered by LiveChat
TESTOVI
Test za boreliju
 • jednostavno samotestiranje
 • testiranje borelije
 • 2-4 tjedna nakon ugriza krpelja
Proizvod NIJE NA ZALIHI
-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141

Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 3.10 KN
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 299 kn
 • O proizvodu

  Test za boreliju – jednostavno rješenje u slučaju sumnje na prisutnost borelije u tijelu.

   

  Test za boreliju potrebno je obaviti 2 do 4 tjedna nakon ugriza krpelja ili čim se crveni prsten (eritem) pojavi na mjestu ugriza.

  U prisutnosti bakterije Borrelia u tijelu koja se prenosi s krpelja imunološki sustav brzo proizvodi specifična protutijela IgM. Protutijela cirkuliraju u krvi i vežu se na infektivne bakterije.

  Krpelji su mali insekti koji žive u predgrađu i šumama umjerenih klimatskih zona. Neki od njih zaraženi su bakterijama zvanim borelli, a na ljude se prenose ugrizom.

   

  Borelija utječe na živčani sustav osobe i može uzrokovati ozbiljne neurološke poremećaje, kao i oštećenja kože i artritis. Prvi simptomi infekcije javljaju se 3 do 10 dana nakon ugriza zaraženog krpelja i uključuju prisutnost upale i crvenila na mjestu ugriza. Upalu često prati drhtavica.

   

  Prednosti upotrebe Testa za boreliju:

  • brzi odgovor na sumnju prisutnosti borelije u tijelu,
  • jednostavan način testiranja.

   

  Upute za upotrebu: Operite ruke sapunom i toplom vodom. Izvadite testnu kasetu i pipetu iz ambalaže. Pažljivo uhvatite lancetu i okrenite zaštitni poklopac, zatim uklonite poklopac i odložite ga. Ubodite se lancetom u jagodicu prsta i skupite krv u pipetu, a zatim prenesite krv u testnu kasetu. Krv je potrebno raširiti po cijeloj površini, a zatim dodati 5 kapi priloženog razrjeđivača. Dezinficirajte mjesto uboda (mjesto s kojeg ste izvadili krv) priloženom dezinfekcijskom pločicom. Nakon 10 minuta pročitajte rezultat.

   

  Sadržaj: 1 zatvorena aluminijska vrećica koja sadrži 1 ispitnu kazetu, 1 plastičnu pipetu, 1 kapaljku s 1 ml razrjeđivačem, 2 sterilne lancete za uzorkovanje krvi, 1 dezinfekcijsko sredstvo, upute za uporabu.

   

  Upozorenje: Rezultati ispitivanja korisni su kao prvi korak u određivanju određenog parametra i nisu namijenjeni za postavljanje dijagnoze.

   

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice