Chat with us, powered by LiveChat
Test za boreliju

Test za boreliju, 1 test

  • jednostavno samotestiranje
  • testiranje borelije
  • 2-4 tjedna nakon ugriza krpelja

Dostupno: Proizvod je na zalihi
Rok upotrebe najmanje do:  30.06.2022 Narudžbe do 12:00 (PON-ČET) bit će poslane još danas. Ikona informacije
129.00 KN
Kupovinom dobivate 3.10 KN
-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141


Vikend akcija - 35 hrk Banner

Test za boreliju – jednostavno rješenje u slučaju sumnje na prisutnost borelije u tijelu.

 

Test za boreliju potrebno je obaviti 2 do 4 tjedna nakon ugriza krpelja ili čim se crveni prsten (eritem) pojavi na mjestu ugriza.

U prisutnosti bakterije Borrelia u tijelu koja se prenosi s krpelja imunološki sustav brzo proizvodi specifična protutijela IgM. Protutijela cirkuliraju u krvi i vežu se na infektivne bakterije.

Krpelji su mali insekti koji žive u predgrađu i šumama umjerenih klimatskih zona. Neki od njih zaraženi su bakterijama zvanim borelli, a na ljude se prenose ugrizom.

 

Borelija utječe na živčani sustav osobe i može uzrokovati ozbiljne neurološke poremećaje, kao i oštećenja kože i artritis. Prvi simptomi infekcije javljaju se 3 do 10 dana nakon ugriza zaraženog krpelja i uključuju prisutnost upale i crvenila na mjestu ugriza. Upalu često prati drhtavica.

 

Prednosti upotrebe Testa za boreliju:

  • brzi odgovor na sumnju prisutnosti borelije u tijelu,
  • jednostavan način testiranja.

 

Upute za upotrebu: Operite ruke sapunom i toplom vodom. Izvadite testnu kasetu i pipetu iz ambalaže. Pažljivo uhvatite lancetu i okrenite zaštitni poklopac, zatim uklonite poklopac i odložite ga. Ubodite se lancetom u jagodicu prsta i skupite krv u pipetu, a zatim prenesite krv u testnu kasetu. Krv je potrebno raširiti po cijeloj površini, a zatim dodati 5 kapi priloženog razrjeđivača. Dezinficirajte mjesto uboda (mjesto s kojeg ste izvadili krv) priloženom dezinfekcijskom pločicom. Nakon 10 minuta pročitajte rezultat.

 

Sadržaj: 1 zatvorena aluminijska vrećica koja sadrži 1 ispitnu kazetu, 1 plastičnu pipetu, 1 kapaljku s 1 ml razrjeđivačem, 2 sterilne lancete za uzorkovanje krvi, 1 dezinfekcijsko sredstvo, upute za uporabu.

 

Upozorenje: Rezultati ispitivanja korisni su kao prvi korak u određivanju određenog parametra i nisu namijenjeni za postavljanje dijagnoze.

 

-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141

Slični proizvodi
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice