Začini daju jelima ugodan okus i srce su ayurvedske kuhinje. U ayurvedi se povezuju s regulacijom šest okusa i ravnotežom doša. Doše (vata, pitta i kapha) su ayurvedski principi koji u suvremenoj znanosti nemaju odgovarajući ekvivalent.
Chili povećava agni koji je u ayurvedi poznat kao unutarnja biološka vatra koja upravlja metabolizmom.
U Indiji se najčešće upotrebljava kao začin u curry i dhal jelima. Dhal ili parippu je, poput curryja, jedno od glavnih jela istočnjačke kuhinje. Chili je također neophodan u juhama, umacima, pastama itd. Jelima daje pikantnu oštru notu.
Jamče vrhunsku kvalitetu proizvoda:
Sastojci: chili, mljeven iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002. Poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Indija
Neto količina: 300 g
Upozorenje: Proizvod nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav način života. Čuvati na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti.