Matcha čaj BIO je vrsta japanskog zelenog čaja koji sadrži veliku količinu vitamina C i čak 5x više kofeina od kave. Prepoznajemo ga po karakterističnom, lagano gorkom ukusu.
Japanci si Matcha zeleni čaj priušte samo u posebnim prilikama, a može se koristiti na više načina - čak i u kuhinji. Može se dodati u peciva, biksvite i kreme, a kao ukras može postati dio bilo kojeg deserta. Također možete pripremiti ukusni sladoled ili kolačiće.
Matcha čaj BIO posebno je visoke kvalitete jer je proizveden od listova koji su vrlo fino usitnjeni u mlinovima s granitnim kamenim pločama.
Preporuka za uporabu kao čaj: 1 g prah prelijemo s 80 ml vruće vode temperature približno 80°C i promiješamo.
Preporučena dnevna doza: najviše 5-6 g na dan. Kao dodatak hrani ili napitku.
Hranjiva vrijednost | 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1440 kJ / 344 kcal |
Masti | 5,2 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,7 g |
Prehrambena vlakna | 0 g |
Ugljikohidrati | 50 g |
- od kojih šećeri | 1,2 g |
Bjelančevine | 19 g |
Sol | <0,1 g |
Sastojci: matcha u prahu iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002. Poljoprivreda izvan EU.
Neto količina: 100 g
Upozorenja: Čuvajte na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti. Čuvati od dohvata male djece. Sadrži kofein.