Rižino ulje dobiva se prešanjem omotnice rižinog zrna. Ulje sadrži puno nezasićenih masnih kiselina.
Budući da je rižino ulje vrlo lagano, prigodno je kako u kulinarstvu tako i u kozmetici:
Rižino ulje izrađeno je od omotnice japanske jasmin riže. Sadrži snažan antioksidans Gamma Orizanol (800 mg/100 ml). Zbog svoje je strukture prigodno i za pečenje i pohanje. Neutralnog je okusa. Odlikuje se visokom toplinskom i oksidativnom stabilnošću.
Sastojci: ulje od omotnice japanske jasmin riže.
Hranjiva vrijednost | 100 g |
---|---|
Energijska vrijednost | 3430 kJ / 834 kcal |
Masti | 92,7 g |
-od toga nezaasićene masne kiseline | 22,5 g |
- od toga mono - nezasićene masne kiseline |
40,0 g |
- od toga poli - nezasićene masne kiseline |
29,7 g |
Vitamin E | 56,00 g |
Ne sadrži GMO i kolesterol.
Porijeklo: Japan
Upozorenje: čuvajte na temperaturi do 20 °C. Proizvod zaštitite od izravnog sunčevog svjetla.