Chat with us, powered by LiveChat
Cink glukonat zinkonat

Cink glukonat 10 mg, 90 kapsula

  • visoka bioraspoloživost
  • kapsule otporne na želučanu kiselinu
  • 100% vegansko

Dostupno: Proizvod je na zalihi
Rok upotrebe najmanje do:  31.01.2022 Narudžbe do 12:00 (PON-ČET) bit će poslane još danas. Ikona informacije
129.00 KN
Kupovinom dobivate 3.10 KN
-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141


Cink u obliku glukonata i kapsulama koje su otporne na želučanu kiselinu.

 

Cink je iznimno važan mineral koji naše tijelo ne može samo proizvoditi. Zbog toga ga je u odgovarajućim količinama potrebno unijeti bilo hranom bilo dodacima prehrani.

U našem tijelu cink obavlja brojne funkcije. Pridonosi očuvanju zdrave kože, kose i noktiju. Ima ulogu u sintezi bjelančevina, razgradnji ugljikohidrata, pa čak i kognitivnim funkcijama. Važan je za održavanje normalne razine testosterona u krvi. Nadalje, ima ulogu u diobi stanica i njihovoj zaštiti od oksidativnog stresa, kao i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Postoje razni oblici cinka – acetat, sulfat, oksid... Neki od njih su jeftiniji, ali najkorisniji odnosno biološko najupotrebljiviji oblik je glukonat. U tom će ga obliku organizam najlakše apsorbirati te iskoristiti u najvećoj mjeri.

 

Kod uobičajenih kapsula postoji značajan rizik da će sastojci hrane ili pića (npr. crnog čaja) u želucu na sebe vezati cink, čime će spriječiti njegovu apsorpciju u tijelu.

Budući da su kapsule ovog cink glukonata otporne na želučanu kiselinu, cink se otpušta u tankom crijevu - gdje se i apsorbira. Time se ujedno sprječava opterećivanje želuca.

K tome, kapsule ne sadrže kemijske dodatke, enzime ili premaze - riječ je o DrCaps™ kapsulama. Izrađene su isključivo od biljne celuloze i prehrambenih vlakana.
 

1 kapsula sadrži 76 mg cink glukonata, od čega 10 mg cinka (100% PDU*)

 

*PDU = preporučeni dnevni unos

 

Prednosti uzimanja cink glukonata 10 mg njemačke Zein Pharme: 

  • unos itekako važnog minerala koji je nužan za brojne funkcije, a naše ga tijelo ne može samo proizvoditi,
  • 1 kapsula na dan je dovoljna – osigurat će zadovoljenje optimalne dnevne potrebe tijela za cinkom,
  • kao glukonat – u obliku koji naše tijelo u najvećoj mjeri može apsorbirati i iskoristiti,
  • strogi nadzor kvalitete i čistoće – kapsule ne sadrže teške metale ni mikroorganizme,
  • u veganskim kapsulama otpornima na želučanu kiselinu – što osigurava najveće moguće iskorištavanja i štiti vaš želudac.

 

Uporaba se preporučuje svima koji imaju povećane potrebe po cinku: sportašima, fizički aktivnima, trudnicama..., kao i onima koji iz raznih razloga svojom prehranom unose premalo tog minerala, kao što su npr. alergičari, dijabetičari te svi koje se bore s infekcijama ili upalama.


Preporučena dnevna doza: 1 kapsula dnevno s puno negazirane vode (najmanje 200 ml).

 

Sastojci: mikrokristalična celuloza (punilo), cink glukonat (33,6%), hidroksi-propil-metil-celuloza i gelan guma (ovojnica kapsule), magnezijeve soli masnih kiselina (biljne, sredstvo protiv sljepljivanja).

Sadržaj: 90 kapsula.

Neto količina: 20 g. 

 

Upozorenje: Preporučene dnevne količine odnosno doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav stil života. Čuvati izvan dohvata djece! Čuvati čvrsto zatvoreno, na hladnom i suhom. 

 

-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141

Slični proizvodi
Copyright © 2012 - 2020 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice