Čaj za želudac i probavu – s paprenom metvicom i stolisnikom koji blagotvorno utječu na probavni trakt.
Čaj za želudac i probavu sastoji se od kombinacije dvije biljke s blagotvornim učinkom na probavni trakt. Paprena metvica i stolisnik su biljke s dugom tradicijom upotrebe u različite svrhe. Ujedinjeni u čaju za želudac i probavu u kombinaciji s pravim pelinom, slatkim korijenom i sjemenkama komorača osiguravaju ugodan okus i aromu čaja.
Paprena metvica (Mentha x piperita L.) je posebice omiljena u obliku čaja. Ova prastara biljka sadrži velike količine prirodnih spojeva, uključujući vitamine C, B6, E i folnu kiselinu. Mnogi ne znaju da je paprena metvica zapravo križanac jer je nastala križanjem barske i klasaste metvice.
Stolisnik (Achillea millefolium) se od davnina upotrebljavao kao dodatak različitim jelima i kao aroma kod varenja piva, a jedan od najčešćih načina upotrebe stolisnika je zasigurno priprema čaja od stolisnika. Sadrži velike količine eteričnih ulja, kvercetin i rutin (flavonoide), vitamin C, salicilnu kiselinu, folnu kiselinu, tanin, gorčinu, masne kiseline, kamfor i druge spojeve.
Prednosti upotrebe Čaja za želudac i probavu:
- sadrži paprenu metvicu i stolisnik,
- blagotvorno utječe na probavni trakt,
- velike količine prirodnih vitamina, minerala i drugih tvari iz biljaka,
- brz i jednostavan način pripreme čaja.