Chat with us, powered by LiveChat
ZA KONZUMACIJU
BIO Kokosovo ulje
-18%
  • izuzetno stabilno ulje
  • hladno prešano
  • za kulinarstvo i kozmetiku
Proizvod je NA ZALIHI
Rok upotrebe:  01.02.2024.
Otprema danas!
-+

Ili nazovite i naručite na: 01 3535 825

Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 2.69 KN
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 299 kn
Količinski popust
  • O proizvodu

    Hladno prešano kokosovo ulje – u XXL pakiranju!  

     

    BIO Kokosovo ulje robne marke FutuNatura dobiva se hladnim prešanjem od svježih kokosovih oraha (Cocos nucifera). Hladno prešanje omogućuje da ulje zadrži što više hranjivih tvari, kao i prirodni okus i nježnu aromu.

    Posebnost ovog ulja je da je na sobnoj temperaturi kruto i bijele boje, a iznad 24 °C prelazi u prozirno tekuće ulje. Ako je u krutom stanju, jednostavno ga upotrijebite kao i maslac. Upravo ga zato mnogi nazivaju i kokosov maslac ili kokosova mast

     

    Kokosovo ulje je izvor laurinske kiseline, koja pripada MCT mastima.

     

    Laurinska kiselina koja je prisutna u BIO Kokosovom ulju je zasićena masna kiselina i pripada MCT mastima (engleski Medium Chain Triglycerides tj. srednjelančani trigliceridi). Riječ je o MCT masti s oznakom C12.

     

    Zašto je FutuNaturino kokosovo ulje odličan izbor: 

    • dobiva se hladnim prešanjem, čime su očuvane hranjive tvari, okus i aroma,
    • ekstra djevičansko je, što ukazuje na njegovu kvalitetu,
    • proizvedeno je u skladu s kontroliranom organskom proizvodnjom od kvalitetnih kokosovih oraha iz Šri Lanke,
    • proizvedeno je u skladu s međunarodno priznatim certifikatima (ISO, FSSC, HACCP),
    • izuzetno je stabilno ulje koje podnosi visoke temperature,
    • sadrži više od 48 % laurinske kiseline.   

     

    Svestrano kokosovo ulje savršen je izbor u kulinarstvu i kozmetici.

     

    Zašto upotrebljavati kokosovo ulje? 

    • Riječ je o jednom od najstabilnijih ulja na visokim temperaturama, stoga je pogodno za prženje, vok, kuhanje i pečenje.
    • Možete ga upotrijebiti za kuhanje svih vrsta jela - slatkih i slanih. Njime možete obogatiti smoothije ili namaze, ali ovo ulje je zaista najpopularnije u pripremi slastica.
    • Izuzetno je popularno i u kozmetičkim proizvodima, a upotrebljava se za njegu kože i kose, uklanjanje šminke, te kao sastojak pilinga, krema, balzama i drugih kozmetičkih proizvoda.
  • Upotreba

    Uporaba: Kokosovo ulje je svestrano u kulinarstvu, ali i kao prirodno ulje za njegu kože. Budući da savršeno podnosi visoke temperature, pogodno je za pečenje i prženje.

  • Sastojci
    Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g
    Energetska vrijednost 3700 kJ / 884 kcal
    Masti 100 g
    - od kojih zasićene masti 89,9 g*
    - od kojih jednostruko nezasićene masti 4,9 g
    - od kojih višestruko nezasićene masti 5,1 g
    - od kojih trans masti < 1 g
    Ugljikohidrati 0 g
    - od kojih šećeri 0 g
    Prehrambena vlakna 0 g
    Bjelančevine 0 g
    Sol 0 g

    *od čega 48,1 g laurinske kiseline

     

    Sastojci: 100 % ekstra djevičansko kokosovo ulje iz certificirane ekološke proizvodnje. LK-BIO-149. Poljoprivreda izvan EU.

    Podrijetlo: Šri Lanka

    Neto količina: 1000 ml

     

    Izdelek je brez glutena in GSO (gensko spremenjenih organizmov).

  • Upozorenja

    Upozorenje: Proizvod nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu te zdrav način života. Čuvati na suhom mjestu, zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti i jakih mirisa. Nakon otvaranja koristite čist i suh pribor kako biste spriječili brzo kvarenje preostalog ulja.

Mišljenja naših korisnika
Copyright © 2012 - 2022 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice