BIO Inulin u prahu – vlakno koje služi kao hrana korisnim bakterijama u crijevima.
Prebiotici su vrsta vlakana, koji potiču rast i aktivnost korisnih bakterija u probavnom traktu. Važni su za naše tijelo, budući da brinu o probavi i apsorpciji hranjivih tvari te jačaju imunološki sustav.
Agavin inulin je prebiotik, kojeg nalazimo u agavi, cikoriji, bananama, pšenici, šparogama i sl. Ove biljke zalihu inulina upotrebljavanju kao zalihu energije umjesto škroba, a skladište ga u korjenu ili gomolju.
Agavin inulin je ugodan način za povećanje unosa vlakana.
Inulin je vrsta polisaharida, koje svrstavamo među prehrambena vlakna, koji se konzumiranjem u našem želucu ne probavljaju niti apsorbiraju, te na taj način služe kao hrana za korisne bakterije u crijevima.
BIO inulin u prahu robne marke FutuNatura dobiva se iz agave - mesnate biljke koja uglavnom uspijeva u Meksiku i Južnoj Americi, gdje se upotrebljava za izradu tekile, zaslađivača ili, kao u ovom slučaju, za dobivanje inulina.
Odličan dodatak jelima – kao zamjena za šećer.
BIO Agavin inulin u prahu može se upotrijebiti na više načina. Upotrebljavamo ga naime kao/za:
- Zamjenu za šećer – inulin, posebno inulin iz agave, slatkog je okusa pa se često upotrebljava umjesto šećera i za smanjenje kalorijske vrijednosti jela.
- Poboljšanje teksture jela – zbog svoje vlaknaste strukture inulin može tvoriti gel, stoga ga mnogi koriste za izradu pudinga i sladoleda te kao dodatak drugim jelima.
- Dodatak prehrani – zbog svog je visokog udjela vlakana odličan dodatak prehrani za sve koji žele poboljšati svoju probavu i uključiti više vlakana u svoju prehranu.
- Dodatak kozmetičkim proizvodima – čest sastojak krema i losiona za tijelo, jer hidratizira kožu i poboljšava njezinu strukturu.