Začini su srce ayurvedske kuhinje. Jelima daju ugodan okus i ujedno osiguravaju da se dobro osjećamo nakon obroka. Ako ih redovito koristimo, možemo postići uravnoteženje svih šest okusa i ravnotežu doša.
Curry listovi imaju karakterističan okus i često se dodaju u tradicionalna dal jela, juhe i brojna azijska jela. Riječ je o tipičnom indijskom začinu koji se koristi na sličan način kao što se kod nas koristi lovorov list. Curry listovi su aromatičnog i jedinstvenog okusa koji podsjeća na citruse i limunsku travu.
Osim imena, ovaj začin nema puno toga zajedničkog s curry začinskom mješavinom (obično od kurkume, kumina, čilija, đumbira, korijandera...) niti s jelom curry, poznatim indijskim varivom. Curry listovi su zapravo su sušeni listovi biljke curry koja spada u rod citrusa.
Sastojci: curry listovi*
* iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002, poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Indija
Neto količina: 12 g
Upozorenje: Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti.