Bio kakao maslac dobiva se od plodova kakaovca (Theobroma cacao) – grma ili drveta podrijetlom iz Južne Amerike. Iz sjemenki te biljke dobiva se sirovi kakao, koji se obrađuje, prži i melje kako bi se proizveli proizvodi od kakaa, kao što je primjerice ekološko certificirani Bio kakao maslac.
Možda niste znali, ali kakao maslac je glavni sastojak čokolade. Možemo ga koristiti u kulinarstvu (za pripremu čokoladnih napitaka, peciva, sladoleda) kao i u kozmetici (sredstvo za njegu kože).
Komplet sadrži: 3x BIO kakao maslac, 250 g (ukupno 750 g).
Stara cijena označava zbroj redovne pojedinačne cijene za 3 komada proizvoda.
Preporuka za uporabu: Može se upotrebljavati u kulinarstvu za pečenje, pripremu čokoladnih slastica, peciva, sladoleda. Budući da je riječ o potpuno prirodnoj masti, koja se otapa na temperaturi između 34 i 38 °C (dakle na temperaturi tijela), kakao maslac omiljen je i za njegu kože - s komadićem maslaca možete namazati tijelo
Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 3766 kJ / 900 kcal |
Masti | 99,7 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 59,7 g |
Ugljikohidrati | 0,1 g |
- od kojih šećeri | 0,1 g |
Vlakna | 0,01 g |
Bjelančevine | 0,17 g |
Sol | 0,0 g |
Vrijednosti mogu varirati zbog sastojaka prirodnog izvora.
Sastojci: 100% kakao (Theobroma cacao) maslac iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002. Poljoprivreda izvan EU-a.
Neto količina: 3 x 250 g = 750 g
Upozorenje: Čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi.