Chat with us, powered by LiveChat
BILJNE MASTI
Čičkova mast
 • za njegu kože
 • s ekstraktom čička
 • pogodno i za djecu
   
Proizvod je NA ZALIHI
Rok upotrebe:  30.06.2022.
Otprema danas!
-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141

Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 1.30 KN
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 299 kn
 • O proizvodu

  Čičkova mast – s blagotvornim učinkom za kožu.

   

  Odličan preparat za njegu kože cijelog tijela. Zbog toga što koža dobro podnosi preparat, mast je pogodna i za malu djecu (od 3. godine nadalje). Temelji se na starim receptima s visokocijenjenim čičkovim uljem, koje blagotvorno utječe na kožu.


  Glavni aktivni sastojak je korijen velikog čička (Arctium Lappa). Čičak je rasprostranjen po cijeloj Sloveniji, često raste uz vodotoke, šumske putove i proplanke. U visinu naraste i do 1,5 m. Za njega su znakoviti žarko crveni i ljubičasti cvjetovi.
   
  Čičak je posebno znan po svojim sjemenkama koje se skrivaju u cvjetnim pupovima koji na svojim krajevima imaju bodlje, zato se u nekim jezicima zovu »ježinci«. Ako šetamo kroz prirodu mogu nam se objesiti za odjeću, ili psima za dlaku. Kao zanimljivost možemo dodati da su upravo ti obični »ježinci« čička bili inspiracija za »ježince« koji se upotrebljavaju na cipelama ili odjeći.

  Već stoljećima se čičak koristi u različite svrhe, osobito korijen te zanimljive biljke, a posebno je čest sastojak u starim receptima za masti za kožu.

   

  Učinak čička podupiru drugi biljni aktivni sastojci kao što su timijan, orahovo lišće, grčko sijeno, čekinjasta broćika. Radi se o jedinstvenoj kombinaciji koja pojačava učinke čička.  


   
  Čičkova mast je bazirana na pročišćenoj svinjskoj masti (ekstrahirana s vrućom parom) koja je zbog svog sastava jedna od najboljih baza za masti za kožu. Jako dobro se upija u kožu i dobar je nositelj aktivnih tvari u bilju. Iako se danas većinom nadomješta sa sintetskim materijalima, kvalitetna mast je uvijek odličan odabir.

  Mast sadrži i pčelinji vosak koji ima odlična zaštitna i ovlažujuća svojstva, pomoću kojih se povećava konačna kvaliteta masti.

 • Upotreba

  Kako pravilno koristiti Čičkovu mast: 

  Kožu na koju ćete nanijeti mast isperite vodom, bez sapuna, i dobro osušite. Mast nanesite na kožu u tankom sloju tako da ne začepi pore te nježno utrljajte u kožu 2-3 minute. Upotrijebite po potrebi, odnosno 2-3 puta na dan. oz. Pravilnom upotrebom su učinci masti još bolji.

 • Sastojci

  Sastojci (INCI): Adeps Suillus, Cera Alba, Arctium Lappa Root Extract, Thymus Vulgaris Extract, Juglans Regia Leaf Extract, Trigonella Foenum Graecum Seed Extract, Galium Aparine Extract, Parfum.

  Neto količina: 50 ml. 

  Ne sadrži konzervanse niti umjetna bojila.

 • Upozorenja

  Upozorenje: Čuvati na temperaturi od 5 do 25°C. 

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice