je prazna!
Himalajska sol je prirodna kamena, odnosno mineralna sol koja se dobiva iz slanih špilja ili rudnika na područjima Pakistana i Indije koji se nalaze u podnožju Himalaje. Sol se vadi ručno, a zatim se obično melje ili oblikuje u kristale različitih veličina.
Za razliku od morske soli, ova sol ne nastaje "preko noći" - ona je rezultat dugotrajnog procesa isparavanja morske vode koji se odvijao prije više milijuna godina. U vrijeme kada je područje današnje Himalaje bilo prekriveno drevnim oceanom, minerali iz tla i stijena su se zbog sunčeve topline koncentrirali u naslage soli, koje su potom bile zakopane ispod slojeva sedimenata i stijena. Zbog pritiska tektonskih pokreta te su se naslage pomaknule prema površini, gdje su bile izložene eroziji i vremenskim utjecajima, a ujedno su postale dostupne za iskopavanje.
Ružičasta himalajska sol robne marke FutuNatura je fino mljevena i stoga pruža svestranu upotrebu. Predstavlja odličnu zamjenu za običnu kristalnu sol, zato je možete upotrebljavati za soljenje jela, razne solne mješavine i marinade, a pogodna je i za pripremu slane kupke ili druge kozmetike iz kućne radinosti.
Koja je razlika između ružičaste i crne himalajske soli?
Osim po boji, koja je posljedica različitog sadržaja minerala, razlikuju se i po okusu i mirisu - ružičasta je blažeg i nježnijeg okusa, a crna intenzivnijeg okusa i karakterističnog mirisa po sumporu. Obje se vade na isti način i iz istih rudnika.
Preporučena upotreba: Himalajska sol može se upotrebljavati u bilo kojem jelu, baš kao i obična kuhinjska sol. Također je izvrsna za izradu kozmetike iz kućne radinosti.
Sastojci: ružičasta himalajska sol, fino mljevena.
Podrijetlo: Pakistan
Neto količina: 1000 g
Upozorenje: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.