Nattokinaza - enzim dobiven od ekstrakta fermentirane soje.
Nattonikaza, također natokinaza (engleski Nattokinase), je sistemski enzim dobiven od ekstrakta fermentirane soje. Ekstrakt fermentirane soje je tradicionalno japansko jelo, poznato pod nazivom natto, koje se stoljećima koristi u kulinarstvu.
A kako se od omiljenog japanskog jela dobije dragocjeni enzim nattokinaza? Riječ je o postupku kod kojeg se kuhanoj soji doda bakterija Bacillus natto. Zatim fermentacija učini svoje i nattokinaza je spremna za daljnju upotrebu u obliku tableta, kapsula i slično.
Nattokinaza u kapsulama robne marke FutuNatura je odličan izvor ovog posebnog enzima s blagotvornim djelovanjem na ljudski organizam.
1 kapsula sadrži čak 100 mg (2000 FU*) enzima nattokinaze!
*FU je kratica za fibrinolitičke jedinice koje određuju razinu fibrinolitičke aktivnosti enzima nattokinaze. Fibrinolitička aktivnost povezana je s krvlju i enzimskim sustavom krvi koji brine o njezinoj strukturi.
Zašto odabrati kapsule Nattokinase 2000 FU robne marke FutuNatura:
- visok udio - 100 mg nattokinaze u svakoj kapsuli,
- jednostavna uporaba - dovoljna je samo 1 kapsula dnevno,
- cijelo pakiranje je dovoljno za 3 mjeseca redovite upotrebe,
- u biljnim kapsulama sa sporim oslobađanjem.
Inovativne DR kapsule sa sporim oslobađanjem (Delayed Release Capsules) podižu proizvod na višu razinu. Osim toga, kapsule su biljne, napravljene od hidroksipropil metilceluloze.
Kapsule sa sporim oslobađanjem štite sastojke od želučane kiseline i omogućuju sporije oslobađanje enzima natokinaze u tijelu. To znači da je dulje vrijeme dostupan tijelu da je optimalno apsorbira u krv.
Proizvod je dodatak prehrani.