Zeleni čaj s aloe verom - iz nefermentiranih listova čajevca (Camellia sinensis).
Zeleni čaj se dobiva od listova čajevca te se od crnog čaja ponajprije razlikuje po načinu obrade. Crni čaj dobivamo fermentacijom listova biljke, dok se zeleni dobiva bez fermentacije, samo toplinskom obradom listova čajevca. Obje vrste čaja svrstavamo u prave čajeve, iako se međusobno razlikuju po sastavu, boji, mirisu i učinku.
Okus različitih vrsta zelenog čaja može se razlikovati od čaja do čaja jer ponajviše ovisi o podneblju u kojem raste čajevac, kvaliteti zemlje, načinu obrade i kvaliteti.
Čajevac sadrži polifenole, kofein i flavonoide, a uz to je i odličan izvor katehina, vitamina A, D, E, C, B, B5, H i K te minerala, kao što su magnezij, cink, krom, selen i mangan.
Zeleni čaj je ugodnog okusa i mirisa, a zbog udjela tanina je jači od crnog čaja.
Prednosti konzumacije Zelenog čaja:
- iz nefermentiranih listova čajevca,
- svrstavamo ga među prave čajeve,
- sadrži polifenole, kofein, flavonoide, vitamine i minerale,
- ugodnog okusa i mirisa,
- snažniji od crnog čaja (sadrži tanine).