Dr. Popov

Obični komorač, čaj

Sadržaj: 50 g
AKCIJA TJEDNA
4,99 €
Šifra proizvoda: POP47
-+

Ili naručite putem telefona: +385 1 2031 300

AKCIJA TJEDNA - Iskoristite 18% popusta na sve proizvode iz naše ponude.
 • Proizvod je na zalihi
 • Najbolje upotrijebiti do: 07.02.2026.
 • Otprema danas!
Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 0,12 €
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 39,99 €
Poklon pri narudžbi iznad 50 €
Načini plaćanja
paymentsNačini plaćanja
Cijena dostave
GLS ili DPD

Informacije o proizvodu

Općenito Upotreba Sastojci Upozorenja
 • Općenito

  Čaj od običnog komorača – omiljen djeci, koristan svima.


  Obični komorač (znanstveni naziv Foeniculum vulgare) je biljka koja raste i u divljem obliku u prirodi submediteranskog područja. Prepoznajemo je po sitnim, žuto obojenim cvjetovima i plodovima cilindričnog oblika koji sadrže sjemenke.

  Cijenjen je posebno zbog svojih plodova i sjemenki, koje su vrlo aromatične. Komorač je bio poznat još u starogrčkoj i rimskoj medicini, čak i u egipatskoj.

  Ne smijemo ga miješati sa slatkim komoračem koji poznajemo samo pod nazivom komorač – riječ je o srodnoj biljci, ali koja se prije svega upotrebljava kao povrće.

   

  Za biljne čajeve je posebno važna pravilna priprema te doziranje. Zlatno pravilo koje vrijedi za takve čajeve je da se uvijek pripremaju svježi i po uputama koje vrijede za pojedinu biljku.

  Moguća su tri načina pripreme biljnog čaja.
  1. Infuzija je najrašireniji oblik pripreme biljnih čajeva. Sušene biljke preliju se vrelom vodom temperature 90 stupnjeva Celzijevih, zatim se pusti da odstoji 5-15 minuta, nakon čega se čaj procijedi.
  2. Namakanje je način pripreme za bilje koje je vrlo osjetljivo na toplinu. Prelije ga se vodom sobne temperature te se ostavi da odstoji kroz noć, nakon čega se procijedi.
  3. Uvarak se obično priprema od korijenja, kore ili sjemenki. Bilje se u hladnoj vodi zagrije do točke vrenja, zatim se kuha još 10-20 minuta, nakon čega se procijedi.

  Ako ne možete piti čaj bez dodataka, dodajte mu med ili limun, ali tek onda kada se toliko ohladi da je postao mlačan – jedino tako, naime, temperatura ne uništi korisne tvari meda odnosno limuna.

 • Upotreba

  Upute za pripremu: 1 žličicu (po mogućnosti svježe mljevenih sjemenki) prelijte s 250 ml vode, zavrijte i pustite da odstoji 10 minuta. Popijte 1 šalicu toplog čaja nakon ručka i nakon večere.

 • Sastojci

  Sastojci: plod običnog komorača.

  Neto količina: 50 g

 • Upozorenja

  Čuvanje: Čuvajte na suhom na temperaturi od 5 do 25°C.

Probiotici - gumenjaci s mikrobiološkim kulturama.
Obični komorač, čaj
4,99 €
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o.