Grčko sijeno - tradicionalna ajurverdska začin za ugodan okus vaših jela.
Ajurvedska kuhinja je izuzetno aromatična i ukusna. Prilikom pripreme hrane posvećuje se velika pažnja kvaliteti namirnica, dobrobiti kuhara, usklađenosti namirnica s godišnjim dobom i utjecaju namirnica na naše tijelo.
Grčko sijeno, triplat ili fenugreek (Trigonella foenum-graecum) je jednogodišnja biljka koja se smatra jednim od ključnih začina ajurvedske kuhinje. Koristi se već od davnina i predstavlja klasičan sastojak curry mješavine.
U obliku cijelih sjemenki - s brojnim mogućnostima pripreme.
BIO Sjemenke Grčkog sijena robne marke Futunatura su ekološkog uzgoja i mogu se koristiti na različite načine:
- za začinjavanje juha, umaka, kruha, krumpira, riže i povrća,
- kao dodatak salatama i grahu,
- u obliku čaja,
- kao topli oblog,
- za uzgoj aromatičnih klica.
Ajurvedski začin koji sve češće nalazimo i u našim kuhinjama.
Korištenje triplata kontinuirano raste i u zemljama zapadnog svijeta. Njegov lagano gorak okus odlično se slaže s tjesteninom, rižom, piletinom i čak i s krumpirom. Dodaje se i sirevima, marinadama i vegetarijanskim jelima karakterističnim za egipatsku, indijsku i orijentalnu kuhinju.
Mnogi sjemenke grčkog sijena također pokušavaju proklijati i zatim ih konzumiraju u obliku mikrozelenja, jer se smatra da tako osiguravamo i brojne blagodati s kojima se može pohvaliti.