FutuNatura
Herbana

Lanolin – bezvodni

Sadržaj: 250 g
13,99 € 14,99 €
Šifra proizvoda: HER03
-+

Ili naručite putem telefona: +385 1 2031 300

  • Proizvod je na zalihi
  • Najbolje upotrijebiti do: 31.08.2025.
  • Otprema danas!
Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 0,34 €
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 39,99 €
Poklon pri narudžbi iznad 50 €
Načini plaćanja
paymentsNačini plaćanja
Cijena dostave
GLS ili DPD

Količinski popust

Kupi 2 i uštedi
12,99 € / kom
25,98 €
29,98 €

Informacije o proizvodu

Općenito Sastojci Upozorenja
  • Općenito

    Lanolin – bezvodni (Adeps lanae) – farmaceutske kvalitete.

     

    Lanolin je žućkasta tvar slična vosku koju izlučuju lojne žlijezde ovaca, štiteći ovčju vunu od vanjskih utjecaja ujedno skrbeći da ista ostane mekana i elastična. Slično djeluje i na kožu. Dobiva se prešanjem ovčjem vune, nakon čega se lanolin dodatno pročišćuje.

    Ljudska koža pomoću lojnih žlijezda sama sebi osigurava dovoljno masnoće – lojnice izlučuju loj ili sebum. Međutim, koža zbog procesa starenja proizvodi sve manje masnoće. Pored toga, korištenjem agresivnih krema često odstranjujemo proizvedene masnoće. Najbolju njegu kože osiguravaju nam ulja odnosno masti sa sličnom strukturom kao što je ima ljudski sebum. To možemo reći za lanolin, koji je iz tih razloga iznimno pogodan za pripremu svih kozmetičkih preparata namijenjenih njezi kože.

    U prirodnoj odnosno domaćoj kozmetici upotrebljava se kao emolient i emulgator. Cijenjen je zbog toga što na koži stvara polupropusni sloj koji njeguje kožu od isušivanja. Ima polarnu karakteristiku, što znači da je topiv u uljima odnosno da se s istima dobro miješa. Također, na sebe veže vodu, tj. s istom tvori emulziju (na sebe veže do dvaput veću količinu vode od svoje težine).

    Koristi ga se i zasebno – za njegu dojki odnosno izraslina na bradavicama tijekom dojenja te za sprječavanje nastanka strija i drugih znakova trudnoće.

     

    Kako se lanolin može upotrijebiti u prirodnoj kozmetici?

    • najčešće se koristi kao dodatak kremama, mastima, šminki, balzamima za usnice i maskama za kosu,
    • za medicinske balzame za izrasline na bradavicama, stražnjice dojenčadi, suha stopala,
    • za kreme (emulzije s vodom u ulju) koristi ga se do 60% težine konačnog proizvoda,
    • za masti i balzame odnosno druge emulzije vode u ulju do 15%, a za sapune do 3%.
    • dopuštena je njegova uporaba u prirodnoj i ekološkoj kozmetici.
    • Kako pripremiti kremu na klasičan način: Uljnu i vodenu komponentu zagrijte do 75°C, nakon toga ih spojite i ohladite. Miješajte sve dok se smjesa ne ohladi.
    • Karakteristike: temperatura tališta 38-44°C, bezvodni, farmaceutske kvalitete.
  • Sastojci

    Sastojci (INCI): Lanolin. PH.EUR 10th Tip: Pharma »SP«, podrijetlo: Njemačka. Svrha: emolient / emulgator.

    Neto količina: 250 g

  • Upozorenja

    Upozorenje: Čuvajte čvrsto zatvoreno, u suhom prostoru i na temperaturi do 25°C. 

Probiotici - gumenjaci s mikrobiološkim kulturama.
Lanolin – bezvodni
13,99 €
14,99 €
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. |