Cejlonski cimet (Cinnammomum zylanicum) se uz kineski cimet najčešće upotrebljava u kulinarstvu. Kod kineske varijante zapravo je riječ o drukčijem proizvodu, a ne o pravom cimetu, zato je pri kupnji potrebno biti pozoran.
Riječ je o jednom od najstarijih začina na svijetu. Pravi cejlonski cimet raste na Šri Lanci, u većem dijelu Južne i Jugoistočne Azije, na Madagaskaru i Sejšelima. Prah cimeta dobiva iz unutarnje kore cimetovog drva. Kada se kora drveta osuši oblikuju se prepoznatljivi štapići cimeta. Za lakše korištenje u prehrani može se samljeti u sitan prah.
Preporuka za uporabu: Cimet upotrebljavajte kao dodatak jelima ili kao začin. Može ga dodavati u slastice, čaj, žitarice, kompot, kruh itd. 1 žličicu cimeta možete i pomiješati s vodom ili medom i popiti.
Prosječna hranjiva vrijednost | na 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1513 kJ / 364 kcal |
Masti | 1,5 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0,5 g |
Ugljikohidrati | 50 g |
- od kojih šećeri | 2,9 g |
Prehrambena vlakna | 66 g |
Bjelančevine | 5 g |
Sol | 0,01 g |
Sastojci: 100% kora cejlonskog cimeta u prahu (Cinnammomum zylanicum) iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002. Poljoprivreda izvan EU.
Neto količina: 3 x 250 g = 750 g
Upozorenje: Čuvajte na suhom mjestu, na temperaturi do 25°C. Konzumacija proizvoda nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav stil života.
Komplet sadrži: 3x BIO Cejlonski cimet u prahu, 250 g (ukupno 750 g).
Stara cijena označava zbroj redovne pojedinačne cijene za 3 komada proizvoda.