Začini su srce ayurvedske kuhinje. Jelima daju ugodan okus i ujedno osiguravaju da se dobro osjećamo nakon obroka. Ako ih redovito koristimo, možemo postići uravnoteženje svih šest okusa i ravnotežu doša.
Cejlonski cimet (Cinnammomum zylanicum) ili pravi cimet od drugih se vrsta cimeta razlikuje po slatkastoj i profinjenoj drvenastoj aromi. Čest je sastojak za pripremu raznih slastica, peciva, pudinga od riže i sladoleda.
Aroma cimeta odlično se slaže s voćem i čokoladom. Upotrebljava ga se i u pripremi pića, primjerice kuhanog vina, punčeva, likera i čajeva.
Možete ga koristiti i za slana jela - u Indiji je čest sastojak brojnih curry mješavina.
Sastojci: cejlonski cimet*
* iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002, poljoprivreda izvan EU.
Podrijetla: Šri Lanka
Neto količina: 5 komada
Upozorenje: Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti.