Chat with us, powered by LiveChat
ČAJEVI
Čaj od kadulje
  • probava
  • antiseptičke karakteristike
  • znojenje
Proizvod je NA ZALIHI
Rok upotrebe:  10.11.2022.
Otprema danas!
-+

Ili nazovite i naručite na: 091 988 7141

Kredit trgovine
Kupovinom dobivate 0.70 KN
Pogodnosti
Besplatna dostava iznad 299 kn
  • O proizvodu

    Čaj od kadulje – idealan za svako kućanstvo.


    Kadulja je biljka i začin za raznovrsnu uporabu koja ujedno ima nevjerojatno bogatu povijest još od Rimljana, koji su je smatrali svetom biljkom. Njezino latinsko ime je Salvia officinalis.


    Ponajviše se upotrebljavaju listovi kadulje, i to za kuhanje. Najbolje učinke kadulje postižemo pripremom čaja od kadulje.


    Sastojci: kadulja, nadzemni dijelovi biljke.

    Uporaba: 1 žlicu prelijte s 250 ml vruće vode, pokriveno ostavite da odstoji 15 minuta, zatim procijedite.

     

    Za biljne čajeve je posebno važna pravilna priprema te doziranje. Zlatno pravilo koje vrijedi za takve čajeve je da se uvijek pripremaju svježi i po uputama koje vrijede za pojedinu biljku.

    Moguća su tri načina pripreme biljnog čaja.
    1. Infuzija je najrašireniji oblik pripreme biljnih čajeva. Sušene biljke preliju se vrelom vodom temperature 90 stupnjeva Celzijevih, zatim se pusti da odstoji 5-15 minuta, nakon čega se čaj procijedi.
    2. Namakanje je način pripreme za bilje koje je vrlo osjetljivo na toplinu. Prelije ga se vodom sobne temperature te se ostavi da odstoji kroz noć, nakon čega se procijedi.
    3. Uvarak se obično priprema od korijenja, kore ili sjemenki. Bilje se u hladnoj vodi zagrije do točke vrenja, zatim se kuha još 10-20 minuta, nakon čega se procijedi.

    Ako ne možete piti čaj bez dodataka, dodajte mu med ili limun, ali tek onda kada se toliko ohladi da je postao mlačan – jedino tako, naime, temperatura ne uništi korisne tvari meda odnosno limuna.

     


    Neto količina: 50 g

    Čuvanje: Čuvajte na suhom na temperaturi od 5 do 25°C.

     

Copyright © 2012 - 2021 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice