Bio kakao maslac dobiva se od plodova kakaovca (Theobroma cacao) – grma ili drveta podrijetlom iz Južne Amerike. Iz sjemenki te biljke dobiva se sirovi kakao, koji se obrađuje, prži i melje kako bi se proizveli proizvodi od kakaa, kao što je primjerice ekološko certificirani Bio kakao maslac.
Možda niste znali, ali kakao maslac je glavni sastojak čokolade. Možemo ga koristiti u kulinarstvu (za pripremu čokoladnih napitaka, peciva, sladoleda) kao i u kozmetici (sredstvo za njegu kože).
Preporuka za uporabu: Kakao maslac možete dodati u prehranu ili uključiti u svakodnevnu rutinu njege kože – uzmite djelić maslaca i namažite po tijelu.
Prosječna hranjiva vrijednost | 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 3663 kJ / 891 kcal |
Masti | 95,5 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 60 g |
Ugljikohidrati | 0 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
prehrambena vlakna | 0 g |
bjelančevine | 0 g |
sol | 0 g |
Sastojci: 100%-tni kakao maslac iz certificiranog ekološkog uzgoja.
Distribuciju ekoloških proizvoda nadzire SI-EKO-002. Poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Peru, Ekvador.
Neto količina: 250 g
Čuvati na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od direktne sunčeve svjetlosti, na temperaturi do 25°C.