Psyllicol® PLUS je vrhunski proizvod koji sadrži:
- vlakna Psyllium (indijski trputac) koja su topiva u vodi
- probiotike – probiotička kultura kvasca Saccharomyces cerevisiae
Kako Psyllicol® PLUS djeluje?
Psyllium omekšava stolicu i povećava njegov volumen, što osjetno pridonosi pravilnom i jednostavnijem pražnjenju. Psylliumu je dodana jedinstvena kultura kvasca Saccharomyces cerevisiae vrhunskog francuskog proizvođača Boulardii koja je u usporedbi s drugim bakterijskim komponentama (npr. Lactobacillus, Bifidobacterium) još otpornija na antibiotike (naime, liječenje s antibioticima često oštećuje crijevnu floru) i kiselu okolinu.
Jedinstveni Psyllicol® PLUS je koristan za konzumaciju, jer:
- podupire pravilnu i jednostavnu probavu,
- sadrži dnevni udio dobrih bakterija,
- podupire ravnotežu crijevne flore.
Što su psyllium vlakna?
Psyllium (psilium) su vlakna topiva u vodi, odnosno ljuskice indijskog trputca (Plantago ovata husk) koji je poznat kao najbolji izvor vlakana. Najkvalitetniji psyllium raste u Indiji, odakle potječe i psyllium linije Dr. Popov koji ima iznimno visoku 98 %-tnu čistoću.
Kako djeluju psyllium vlakna?
Ljuskice indijskog trputca u probavnom traktu nabubre do 40 puta. Nastali gel apsorbira prekomjernu tekućinu i širenjem gura stolicu prema naprijed te sprječava zadržavanje plinova. Psyllium, odnosno indijski trputac je cijenjen i zbog drugih pozitivnih učinaka, ponajviše zbog održavanja vitalnosti. Dnevna upotreba dijetetskih vlakana podupire metabolizam masti, a njegova konzumacija natašte stvara osjećaj sitosti i pomaže u gubitku suvišne težine.
Kakvog je okusa proizvod Psyllicol® PLUS?
Psyllicol® PLUS ima okus po svježim divljim jagodama, zbog čega ćete zasigurno uživati. Proizvod je zaslađen prirodnim zaslađivačem stevijom, čiji glikemijski indeks iznosi 0. Zbog toga je proizvod prigodan i za dijabetičare.