Začini su srce ayurvedske kuhinje. Jelima daju ugodan okus i ujedno osiguravaju da se dobro osjećamo nakon obroka. Ako ih redovito koristimo, možemo postići uravnoteženje svih šest okusa i ravnotežu doša.
Pravi šafran je aromatičan te trpkog, blago gorkog i ljutkastog okusa.
Često se koristi u pripremi slatkih, kao i slanih jela: curryja, umaka i jela s rižom.
Jelima daje lijepu svijetložutu boju. Intenzivniju boju jela možemo postići ako ga prije dodavanja u jelo najprije neko vrijeme pustimo namakati u toploj vodi. Također, možemo ga pomiješati sa šećerom ili soli.
Sastojci: šafran*, u nitima
* iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002, poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Indija
Neto količina: 0,1 g
Upozorenje: Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti. Proizvod nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu te zdrav stil života.