Začini su srce ayurvedske kuhinje. Jelima daju ugodan okus i ujedno osiguravaju da se dobro osjećamo nakon obroka. Ako ih redovito koristimo, možemo postići uravnoteženje svih šest okusa i ravnotežu doša.
Ova začinska mješavina sadrži grčko sijeno ili piskavicu i asafoetidu.
Asafoetida kao začin je gumasta smola istoimene biljke koja potječe iz Pakistana. Oštrog je mirisa po sumporu. Prilikom kuhanja dodajemo je u umjerenoj količini.
Prema ayurvedi, asafoetida potiče agni i osigurava stimulirajući i zagrijavajući ljuto-gorki okus. Smanjuje vatu i kaphu.
Sastojci: grčko sijeno (piskavica)*, asafoetida* 30%
*iz certificiranog ekološkog uzgoja. SI-EKO-002, poljoprivreda izvan EU.
Podrijetlo: Indija
Neto količina: 30 g
Upozorenje: Čuvajte na suhom mjestu, zaštićeno od svjetlosti.