Japanski marant - njegovo blagotvorno djelovanje poznavali su već stari Azijati.
Kudzu root ili japanski marant (Pueraria lobata) je biljka koju pronalazimo u šumama ili na rubovima šuma. Slična je vinovoj lozi jer se penje po drveću ili grmlju poput biljke penjačice. Potječe iz Azije, odakle se proširila diljem svijeta, gdje je često označena kao strana invazivna vrsta. U azijskim zemljama se kudzu root tradicionalno upotrebljava u kulinarstvu, kao i za pripremu različitih čajeva i tinktura.
Tinktura robne marke Bioherba sastoji se od kudzu roota natopljenog glicerinom. To je tekućina bez boje i mirisa, nešto gušća od vode.
Dnevna doza tinkture odgovara 750 mg kudzu roota (japanski marant).
Prednosti tinkture kudzu roota:
- tijelo tekućinu brže apsorbira i bolje iskoristi,
- tijekom pripreme tinkture više se zadrže važne tvari koje biljka sadrži,
- tinktura ne sadrži alkohol,
- staklena ambalaža omogućuje jednostavno doziranje u kapima,
- kapi jednostavno umiješajte u vodu i popijte.
Tinktura kudzu roota primjerena je za osobe koje puše te konzumiraju alkohol ili stimulanse.