Besplatna e-knjiga

Bolesti srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila
Besplatna e-knjiga

Bolesti srca i krvnih žila

Unesite ime!
Adresa e-pošte nije važeća!
*Polja označena zvjezdicom su obavezna.
Preuzmite e-knjigu

Činjenica je da su kardiovaskularne bolesti u svijetu kao i u Hrvatskoj danas vodeći uzrok bolesti, ozbiljnih komplikacija i smrti. Iako su muškarci više izloženi
riziku, žene također sve više umiru i pate od kardiovaskularnih bolesti.

Procjenjuje se da oko 17,5 milijuna ljudi na svijetu godišnje umire od spomenutih bolesti, a svake godine čak preko 11000 Hrvata doživi moždani udar. Pored kapi, vrlo česti kardiovaskularni problemi i bolesti su također visoki krvni tlak, previše masnoće u krvi i koronarna bolest srca.Povišeni tlak najčešći je uzrok moždanog udara, začepljenih krvnih žila zbog masnog tkiva i kolesterola koji dovodi do srčanog udara.

Aterosklerozu ili arteriosklerozu, koja je glavni uzrok mnogih kardiovaskularnih bolesti, možemo uspješno spriječiti sami. Procjenjuje se da se čak 90% kardiovaskularnih bolesti može spriječiti, smanjiti ili odgoditi zdravim načinom života i odgovarajućom prehranom, čime se značajno produljuje život.

 

U ovoj e-knjizi predstavit ćemo najčešće kardiovaskularne bolesti, a bit će vam povjereni glavni uzroci, posljedice i rješenja kako biste ih spriječili. Vidjet ćete da male promjene mogu dati veliki doprinos vašem zdravlju.

Samo zdravi kardiovaskularni sustav uvjet je za dobro funkcioniranje cijelog organizma. Srce je naš jedini organ koji radi prije nego što doista stignemo na svijet i bez kojeg naš život završava za nekoliko minuta. Zato ćemo poduzeti akciju na vrijeme i zaštititi ga kako bi nam služio još mnogo godina.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića