Besplatna e-knjiga

Kako se ZAŠTITITI od krpelja i kako si POMOĆI u slučaju infekcije?

Kako se ZAŠTITITI od krpelja i kako si POMOĆI u slučaju infekcije?
Besplatna e-knjiga

Kako se ZAŠTITITI od krpelja i kako si POMOĆI u slučaju infekcije?

Unesite ime!
Adresa e-pošte nije važeća!
*Polja označena zvjezdicom su obavezna.
Preuzmite e-knjigu

Krpelji su rasprostranjeni na obraslim, slabo obrađenim područjima i nisu prisutni samo u šumi, već i na livadama ili u kućnom vrtu. Većina krpelja uglavnom se javlja tijekom kišovitih mjeseci, od travnja do listopada, ali ako su temperature povoljne, mogu biti prisutni sve do studenog. Njima su izloženi svi koji se mnogo kreću u prirodi, obavljaju posao u vrtu ili šumi te često borave na otvorenom.

Bolesti koje povezujemo s krpeljima javljaju se u cijeloj zemlji ili regiji. U svim regijama moramo biti vrlo pažljivi i ispravno zaštićeni od krpelja. Hrvatska pripada državama u kojima je vjerojatnost zaraze virusom meningitisa ili borelioze vrlo visoka. 

Svaki krpelj nije zarazan i pri ubodu ne dolazi uvijek do infekcije, ali briga nikada nije suvišna. Opasne bolesti koje nose krpelji uzrokuju teške poremećaje mozga i središnjeg živčanog sustava te poremećaje višestrukih organskih sustava. Ako se bolest ne liječi ispravno i dovoljno rano, infekcija također može biti opasna po život. 

Kako bi vaše aktivnosti na otvorenom bile što bezbrižnije, pripremili smo vam e-knjigu u kojoj ćete pronaći korisne informacije o tome kako se zaštititi od krpelja i kako postupiti u slučaju infekcije.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića