Članci i enciklopedije

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način

LCHF kozice na toskanski način odvest će vas kroz borbončice izravno u sunčani grad Toskanu. Jednostavan način pripremanja i ukusni sastojci! Provjerite recept za pripremu LCHF kozica na toskanski način

Opis

LCHF kozice na toskanski način


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 8% (13 g),
Vlakna: 4 g
Masti: 67% (47 g),
Bjelančevine: 25% (39 g),
Kcal: 639


Sastojci:

  • 50 g masla,
  • 1 žuta kapula, narezana,
  • 2 glavice češnjaka, sesjeckanog,
  • 400 g kozica,
  • 1 šalica slatkog vrhnja,
  • 3 žlice bijeloga vina,
  • 20 g rajčice,
  • 1 žlica talijanskih začina,
  • 2 žlici svježega peršina,
  • 2/3 šalice parmezana, naribanoga,
  • 80 g mladog špinata,
  • Nekoliko šparuga.


Priprema:

  1. U velikoj tavi na maslu popržimo kapulu, da pozlati ii na to oddamo češnjak.
  2. Dodamo kozice in popržimo ih na obje strane (ne smiju biti prozirne) – ne pretjerujemo, da ne postanu gumaste i isušene
  3. Kozice odstranimo iz tave.
  4. U tavu s kapulom dodamo slatko vrhnje, bijelo vino, paradižnik i začine. Dodamo parmezan i snizimo temperaturu, počekamo toliko vremena da dobijemo kremastu strukturu.
  5. Dodamo peršin, špinat i kozice.
  6. Šparuge između pripreme kozica očistimo i razrežemo na manje dijelove, nato ih provrijemo u slanoj vodi. Na kraju ih poslužimo skupa s kozicama.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića