Članci i enciklopedije

Br. prikazanih članaka: 1 - 6 od 16

Badem (Prunus dulcis)

Badem (Prunus dulcis)

Konzumacija približno 23 badema dnevno jednostavan je način da tijelu osiguramo više temeljnih hranjivih tvari. Bademi su bogati vitaminom E, kalcijem, magnezijem i kalijom. Uz to su i važan izvor bjelančevina i vlakana te skoro pa uopće ne sadrže šećer.

Đumbir (Rhizoma zingiberis)

Đumbir (Rhizoma zingiberis)

Uz pomoć đumbira možemo spriječiti nastanak kardiovaskularnih bolesti. Đumbir, češnjak i luk imaju sposobnost sprječavanja zgrušavanja krvi, zbog čega su odlična preventiva od pojave srčanog i moždanog udara.

Divlja češljugovina (Dipsacus fullonum)

Divlja češljugovina (Dipsacus fullonum)

Korijenje divlje češljugovine možemo koristiti kako iznutra tako i izvana. Iznutra ju možemo koristiti za liječenje bolova, slabosti u koljenima i donjem dijelu leđa, a pomaže nam i u liječenju ozljeđenih kostiju i tkiva. Izvana pa ju možemo koristiti i u kombinaciji sa smolom, zvanom zmajeva krv za poboljšanje oteklina i olakšavanje bolova.

Cedar (Cedrus)

Cedar (Cedrus)

Oraščići sibirskog cedra sadrže savršeni omjer masnih kiselina. Budući da sadrži vrlo malo zasićenih masnih kiselina, puno jednostavnih bjelančevina i drugih tvari koje koriste našem zdravlju, možemo ih koristiti za smanjenje rizika od nastanka srčanih bolesti.

Camu-camu (Myrciaria dubia)

Camu-camu (Myrciaria dubia)

Camu camu nam može pomoći u borbi protiv depresije i anksioznosti. Sadrži i antioksidanse koji štite naše stanice od starenja. Pomaže u izgradnji kostiju i zubi te poboljšava naše cjelokupno zdravlje.

Čajevac (Melaleuca alternifolia)

Čajevac (Melaleuca alternifolia)

Eterično ulje čajevca pomaže kod zacjeljivanja rana, a pomoći nam može i kod liječenja ušiju u kosi, smirenja svrbeža zbog uboda insekata i opeklina od sunca, liječenja peruti i psorijaze i sprječavanja bakterijske, virusne i gljivične infekcije te je odlično sredstvo za liječenje upala u usnim šupljinama, dok ga zbog protuupalnih i antibakterijskih svojstava možemo koristiti i za liječenje akni.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića