Članci i enciklopedije

Br. prikazanih članaka: 1 - 6 od 35

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica

Ulje pšeničnih klica snižava vrijednosti lošeg kolesterola i ubrzava cirkulaciju krvi, što pomaže u održavanju zdravog kardiovaskularnog sustava. Ubrzana cirkulacija krvi uvelike doprinosi boljem zdravlju kože i kose.

Ulje paprene metvice

Ulje paprene metvice

Ulje paprene metvice često se koristi i kao dodatak u sredstvima za njegu kose jer na prirodan način zgusne i njeguje oštećenu kosu. Nekoliko kapi ulja paprene metvice dodamo u šampon kojeg koristimo za njegu kose i uživamo u brzim rezultatima.

Ulje sikavice

Ulje sikavice

Sjemenke sikavice predstavljaju bogat izvor antioksidansa zvanog silimarin. Povezujemo ga sa smanjenim rizikom od razvoja raka jer poboljšava djelovanje imunološkog sustava, bori se protiv nastanka oštećenja DNK i usporava rast tumora. Silimarin potiče sintezu proteina i na taj način mijenja vanjski sloj zdravih stanica, čime iste štiti od ozljeda i mutacije.

Ulje pasiflore

Ulje pasiflore

Istraživanja su pokazala da ekstrakti plodova ljekovite pasiflore sadrže jedinstvenu kombinaciju bioflavonoida koji imaju sedativna i umirujuća svojstva na dišni sustav, zbog čega stručnjaci ulje pasiflore često povezuju sa smanjenjem broja astmatičnih napadaja i snažnog kašlja. Sljedeći puta kada ćete biti suočeni s iritantnim kašljem probajte udisati aromu ulja pasiflore.

Ulje uljane repice

Ulje uljane repice

Ulje uljane repice zdravije je od maslinovog ulja i također pogodno za pripremu hrane za djecu. Ulje uljane repice sadrži esencijalne masne kiseline, ima najniži udio zasićenih masnih kiselina od bilo kojeg drugog ulja, ne sadrži trans masti, ne sadrži umjetne konzervanse i nije genetski modificirano. Također sadrži velike količine vitamina E i K koji su potrebni i našim najmlađima.

Ulje makadamije

Ulje makadamije

Ulje makadamije sadrži velike količine korisnih masnih kiselina, zbog čega redovitom konzumacijom ulja makadamije možemo smanjiti razinu lošeg kolesterola u krvi i na taj način smanjiti rizik od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava, kao što je ateroskleroza.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića