Članci i enciklopedije

Br. prikazanih članaka: 1 - 6 od 10

Papar (Piper nigrum)

Papar (Piper nigrum)

Papar povećava izlučivanje klorovodične kiseline u želucu i time olakšava probavu. Pravilna je probava od temeljnog značaja za sprječavanje proljeva, zatvora i kolika.

Origano (Origanum vulgarum)

Origano (Origanum vulgarum)

Origano sadrži antioksidacijske spojeve koji smanjuju oksidativni stres u tijelu. Slobodni radikali su razarajući nusproizvodi staničnog metabolizma koji mogu uzrokovati nastanak raka i mnogobrojnih kroničnih bolesti.

Masline (Olea europaea)

Masline (Olea europaea)

Masline su također dio tradicionalnih mediteranskih jela, poput grčke salate, ciabatte i drugih. Zasigurno ste ih već jednom susreli na pizzi ili u kombinaciji s tjesteninama.

Noni (Morinda citrifolia)

Noni (Morinda citrifolia)

Noni je u mnogim godinama korištenja priskrbio nadimak 'drvo za glavobolju'. Istraživanja su pokazala da smanjuje bolove jednako učinkovito kao i lijek, zvan Tramadol. Koristiti ga možemo za olakšavanje bolova u zglobovima.

Muira puama (Ptychopetalum olacoides)

Muira puama (Ptychopetalum olacoides)

Muira puama je jedna od najaktivnijih biljaka s dugom poviješću upotrebe kao energetski tonik za postizanje općeg zdravlja i kao lijek za impotenciju. Često ju označavamo kao "viagra Amazone" jer predstavlja prirodni terapeutski pristup k rješavanju tegoba vezanih uz gubitak libida kod oba spola.

Moringa (Moringa oleifera)

Moringa (Moringa oleifera)

Moringa sadrži antioksidanse zvane flavonoidi i polifenoli te askorbinsku kiselinu u listovima, cvjetovima i sjemenkama. To znači da sprječava ozljede koje uzrokuju slobodni radikali u stanicama različitih organa u tijelu te uz to održava stanice zdravima.

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića