Šitake
Šitake gljive upotrebljavaju se u azijskim kulturama tisućama godina (upotreba je započela prije otp..
Enoki je vrlo sličan nekim otrovnim gljivama, stoga je posebna pažnja potrebna prilikom berbe. Upoznajte Enoki i pročitajte cijeli opis ...
Opis
Kratak opis:
Enoki gljiva je duga i tanka gljiva s malim kapicama, podrijetlom iz Kine, Japana i Koreje. Postoje mnoge vrste biljaka gljiva koje se uzgajaju po cijelom svijetu, a najpoznatiji su sive i bijele, svijetlosmeđe i zlatne nijanse. Bijela sorta obično se prodaje u supermarketima i često se uzgaja u bocama, dok su druge dvije boje karakteristične za divlje sorte. Gljive se često nalaze u azijskim juhama i prodaju se kao svježe i flaširane. Pri odabiru svježeg, potrebno je provjeriti njihovu teksturu, a šeširi moraju biti čvrsti na dodir. Mora se koristiti ubrzo nakon kupnje
Kako djeluje?
Enoki ima snažan utjecaj na funkcioniranje imunološkog sustava, sposobnost prevencije raka, pomaže kod bolesti jetre, problema s želucem i visoke razine kolesterola. Enoki je široko korišten u azijskim medicinskim biljkama / tonikima za pacijente s rakom, uz opće pojačivače zdravlja.
To je izvrstan izvor hranjivih tvari, koji sadrži mnogo vitamina i minerala, uključujući vitamine B3, B2, fosfor, željezo i bakar. U gljiva se nalaze aminokiseline (triptofan, leucin, lizin, izoleucin).
Indikacije za upotrebu:
Preporučen dnevni unos:
Preporučena dnevna doza ovisi o različitim čimbenicima, kao što su dob korisnika, opće zdravlje i ostali uvjeti. Trenutačno nema dovoljno znanstvenih podataka za utvrđivanje preporučene dnevne doze. Slijedite smjernice na naljepnicama proizvoda i posavjetujte se s osobnim liječnikom ili ljekarnikom.
Stranski učinci:
Nuspojave korištenja gljiva nepoznate su. Važno je da korisnik poštuje upute napisane na ambalaži odabranog prehranskog dodatka.
Kontraindikacije:
Osobe s problemima slezene, osobe s kroničnim proljevom, artritisom i lupusom treba izbjegavati konzumirati gljive.
Jeste li znali?