Članci i enciklopedije

LCHF zapečen kelj s parmezanom

LCHF zapečen kelj s parmezanom

LCHF zapečen kelj s parmezanom

LCHF zapečen kelj s parmezanom ukusan je obrok koji ne zahtijeva puno vremena od nas, ali sadrži izvrsnu kombinaciju sastojaka! Pogledajte recept za pripremu LCHF zapečenog kelja s parmezanom..

Opis

LCHF zapečen kelj s parmezanom


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 15% (8 g)
Vlakna: 6 g
Masti: 63% (16 g)
Bjelančevine: 22% (13 g)
Kcal: 236


Sastojci:

  • 1,6 kg kelja,
  • 3 žlice malsinovog ulja,,
  • 1 žlica sušenog ružmarina ili timijana,
  • sol i papar,
  • 80 g naribanoga sira.

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijemo na 220°C.
  2. Kelj očistimo i narežemo ga na manje djelove.
  3. Rasporedimo ga po posudi za pečenje, prelijemo ga s uljem i pospemo sa začinima. 
  4. U pećnici pečemo 15 - 20 minuta ili dokle ne dobijemo lijepu boju. 
  5. Trenutak prije nego ga izvadimo iz pećnice, stavimo po njemu još sir, da se stopi.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića