Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

3. tjedan trudnoće

3. tjedan trudnoće

Sperma je prodrla kroz čvrstu membranu jaja i oplodila. Nekoliko dana kasnije, oplođeno jaje stiglo je u maternicu, a fetus se počeo razvijati. Upoznajte treći tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

3. tjedan trudnoće


Kad plod raste i razvija se..
 

Sperma je prodrla kroz čvrstu membranu jaja i oplodila. Nekoliko dana kasnije, oplođeno jaje stiglo je u maternicu, a fetus se počeo razvijati. Netko tko će se uskoro pridružiti vašoj obitelji sada je samo mala lopta, zvan blastocist, sastavljena od stotina stanica koje se međusobno razmnožavaju. Taj dio, koji će se uskoro razviti u posteljicu, započeo je proizvoditi hCG (humani korionski gonadotropin), koji govori da jajnici zaustave otpuštanje jaja i da je vrijeme da se aktivira povećana proizvodnja estrogena i progesterona. Oba hormona potiču rast placente.

 

U međuvremenu, amnionska tekućina počinje se akumulirati oko klastera stanica u šupljini koja će postati amnionska vrećica. Ova tekućina oslobađa vibracije izvana, čime se štiti voće koje se razvija.


Mali blastocik sada prima kisik i hranjive tvari i ispušta otpadne tvari kroz cirkulacijski sustav koji se sastoji od mikroskopskih tunela koji povezuju fetus s plovilima u maternici. Položaj ovog zadatka nije spreman za barem do sljedećeg tjedna.


Kako se život žene mijenja tijekom tog razdoblja??


Oko kraja ovog tjedna žena može vidjeti pozitivan rezultat na testu trudnoće. Ako je rezultat negativan, nemojte pretpostavljati da niste trudni. Po mogućnosti, pričekajte nekoliko dana i ponovno upotrijebite test za kućnu upotrebu. Ako nakon tjedan ili dva još uvijek ne primijetite pozitivan rezultat, dogovorite da posjetite ginekologa.


Pojavljuju se prvi simptomi trudnoće…


Neke žene trudne se osjećaju prije nego što test postane pozitivan. Najraniji simptomi trudnoće uključuju:

  • Osjetljive grudi  Žene vrlo rano primjećuju ili osjećaju promjenu u prsima. One postaju nježnije i izuzetno osjetljive na dodir.
  • Osjećaj umora – Osjećaj umora i konstantna iscrpljenost pripisuje se porastu razine progesterona u krvi. Tijelo se sada priprema za razvoj fetusa, tako da trudnica može osjetiti mnogo umora, iako taj dan nije bio toliko fizički i psihološki aktivan.
  • Veća potreba za uriniranjem – Nedugo nakon začeća, žene se susreću s povećanom potrebom za mokrenjem, što je posve normalna pojava. 
  • Povećan osjećaj za mirisima – Tijekom tog razdoblja, trudnice su vrlo osjetljive na širok spektar mirisa. Izraženi miris pojavljuje se kao posljedica povećane proizvodnje estrogena u tijelu.
  • Promjene u prehrani  Apetit varira, obično povišen, postoji snažna žudnja za hranom, osobito onima koje prije nismo voljeli. Hrana koju smo redovito uživali sada nam se čini odvratnom. Velike trudnice zaklinju se na kiseloj hrani, tako da je trudnoća često povezana s povećanom željom da konzumira kisele krastavce.
  • Tjelesna temperatura ostane povišena – Ako temperatura ostaje malo povišena 18 dana nakon začeća, to može biti prilično dobar znak da je došlo do trudnoće.
  • Pojavljuju se manja krvarenja  Neke žene tijekom tog razdoblja vide male, crvenkaste ili blago ružičaste mrlje na donjem rublju. Ako s njima ne postoji bol, nemam razloga biti uplašen. Ako je krvarenje posljedica ozljede ili pada, odmah se obratite svom liječniku.

 

Test za trudnoću neka bude pri ruci: Testovi trudnoće za kućnu upotrebu su izuzetno pouzdani. Trudnoća se može otkriti u vrlo kratkom vremenu nakon začeća. Za veću pouzdanost, poduzmite test trudnoće ujutro, jer je tada urin najviše koncentriran.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
409.00 KN 259.00 KN
3 x B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   ..

Slični članci

2. tjedan trudnoće

2. tjedan trudnoće

Puno se stvari mora dogoditi da dođe do trudnoće. Vrijeme na ovom mjestu znači sve, pa trebamo uzeti.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice