Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

7. tjedan trudnoće

7. tjedan trudnoće

Još uvijek govorimo o fetusu koji ima mali rep. Ona će nestati za nekoliko tjedana, do tada će postati manja i manja. Upoznajte sedmi tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

7. tjedan trudnoće


Što se događa u 7. tjednu?
Tijekom ovog tjedna, ruke i noge koje izgledaju poput lopata počinju se razvijati iz udova, a veličina je u usporedbi s udovima nerazmjerna. Još uvijek govorimo o fetusu koji ima mali rep. On će nestati za nekoliko tjedana, do tada će postati manja i manja. Veličina fetusa se udvostručila i sada mjeri oko pola inča ili veličinu borovnice.


Ako biste mogli vidjeti unutar maternice, vidjeli biste kapke, kao i vrh nosa i male vene pod pergamentno tankom kožom. Obje hemisfere mozga embrija rastu, a jetra proizvodi crvene krvne stanice do razvoja koštane srži koja će kasnije preuzeti tu ulogu. Također su razvili slijepu i gušteraču, koja će na kraju početi proizvoditi hormon inzulina kako bi pomogli probavu. U pupčanu vrpcu sada se razvija dobro vidljiva i jaka plovila koja su odgovorna za prijenos kisika i hranjivih tvari u mali zametak.


Kako se promijeni život žene?
Veličina maternice udvostručila se u posljednjih pet tjedana. Gotovo sigurno postoji jutarnja slabost, zbog čega se žene osjećaju potpuno ugušene. Ako se osjećate dobro, ne brinite - imate veliku sreću!


Postoji sve veća potreba za mokrenjem zbog povećane količine krvi i tekućina koja prolazi kroz bubrege. Osim toga, povećana utroba također uzrokuje pritisak na mokraćni mjehur. Sada žena ima oko 10% više krvi nego prije trudnoće. Do kraja trudnoće žena ima 40-45% više krvi nego obično.

Oko polovice žena koje se loše osjećaju u prva tri mjeseca ujutro osjećaju se značajno bolje u sljedeća dva tjedna. Preostale žene će trebati najmanje još 1 mjesec, tako da više neće osjećati jutarnju mučninu.


Ne zaboravimo na dobru prenatalnu skrb
U narednim tjednima zdravstveni radnik treba razgovarati o načinu života. Dobra prenatalna njega pomaže da dijete bude zdravo. Dobro je zapisati sva pitanja koja želimo dobiti odgovore i odvesti ih s nama za razgovor. Na taj način ćemo provesti naše vrijeme s liječnikom i dobiti stručne savjete koji ćemo strogo slijediti u sljedećim tjednima trudnoće.

Moramo imati popis hrane koju uzimamo - i lijekove na recept i bez recepta. Ne zaboravimo na dodatke prehrani koji su također vrlo važni!
Ne pozabite si pribeležiti prvega dne zadnje menstruacije, saj bodo na podlagi tega datuma določili datum poroda. Če ste imeli neredne cikluse, bodo strokovnjaki datum določili tudi na podlagi ultrazvočnega pregleda.


Upoznajte se sa svim pre-natalnim testovima i izvodite ih kako biste utvrdili rizik od razvoja djeteta s kromosomskim ili genetskim problemima.

Pripremite se za pitanja o vašoj psihičkoj i fizičkoj dobrobiti koju ne možete izbjeći. Zdravstveni će vas stručnjak također pitati postoji li određena zabrinutost. Cilj svih ovih posjeta i razgovora je osigurati zdravlje fetusa.


Zdravstveni delavec bo prav tako preveril vašo telesno težo in krvni tlak ter odvzel vzorec urina. Strokovnjak bo izmeril obseg trebuha, preveril položaj zarodka in poslušal njegov srčni utrip.


Na kraju prvog posjeta, oni će vam pružiti nalaz, objasniti sve promjene koje možete očekivati prije sljedećeg posjeta i znakove upozorenja koji trebaju pažnju. Podijelit ćete savjete o sigurnom načinu života (uravnotežena ishrana, prestanak pušenja, alkoholna pića) i raspraviti o prednostima i nedostacima neobaveznih testova koje biste trebali učiniti ionako.


Dali mora ići partner s vama na prvi pregled?
To ovisi o želji pojedinca. Neki parovi to žele zajednički raditi, a drugi se osjećaju bolje za trudnicu da sama provjeri ček. Prema istraživanju, čak 88% trudnica želi se prijaviti sa svojim partnerom


Što još moramo znati ovog tjedna?

Tijekom ovog tjedna možemo pružiti ultrazvučne slike koje će savršeno nadopuniti album s fotografijama novog člana obitelji. Također možete snimati fotografije, tako da ćete od tjedna do tjedna brzo i lako primijetiti promjene koje se događaju s vašim tijelom. Pokušajte zadržati isti položaj na svakoj fotografiji. Također, postoji mnogo mobilnih aplikacija koje prate ženu tijekom trudnoće sve do trudnoće.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..
69.00 KN
Multivitaminsko rješenje koje pozitivno utječe na vaše tijelo.   Extra Vita..

Slični članci

6. tjedan trudnoće

6. tjedan trudnoće

Srce ploda kuca brzinom od 100 do 160 otkucaja u minuti, što je gotovo 2 puta brže od normalne vrije.."

5. tjedan trudnoće

5. tjedan trudnoće

Tijekom tog vremena možete osjetiti osjećaj nelagode. Mnoge žene zahvati upaljena prsa, umor i učest.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice