Eterično ulje valerijane

Eterično ulje valerijane

Ako uzmite nekoliko kapljica eteričnog ulja valerijane i ulja lavande prije spavanja, zasigurno ćemo bolje spavati. Upoznajte eterično ulje valerijane i pročitajte cijeli opis ...

Eterično ulje valerijane

 

Opis:
Valerijana je trajnica koja je 500 godina prije uglavnom koriste kao miris, ali su ljekovite prednosti ovog prekrasnog biljka poznata mnogo ranije. Ljudi su tradicionalno koristili baldryan stoljeća kako bi se oslobodila mentalne nevolje, stresa i nemira, kao i uklanjanje nesanice. Galen, popularni rimski liječnik, kirurg i filozof, propisao je administraciju baldrijan za ublažavanje nesanice. Vrlo poznati grčki liječnik Dioskorid uzimanje valerijane se preporučuje za liječenje gastrointestinalnih poremećaja, infekcija urinarnog trakta, lupanje srca, epilepsije i problema s kožom. Valerijana je također nekada ispraviti živčane poremećaje, smanjiti menstrualne grčeve, uklanjanju problema u ponašanju u ranom djetinjstvu, snižavanje visokog krvnog tlaka, ublažavanje sindroma iritabilnog kolona i učenje za rješavanje problema. Vrlo su popularne valerijanske kupke koje su eliminirale sve vrste boli kod bolesnika s fibromijalgijom.


Baldrijan eterično ulje danas se koristi za ublažavanje mnogih zdravstvenih problema. Sadrži alkaloide, kiseline, terpene i flavonoide. Zbog svoje popularnosti, eterično ulje baldrijane je dostupno ljudima diljem svijeta, a njegova popularnost u modernim vremenima još uvijek raste.


Dobro se uklapa sa:
Eteričnim uljem lavande, cedra, mandarine, pačulija, bora i ružmarina.


Dobiva se:

S parnom destilacijo korijena valerijane (Valeriana officinalis).


Miris:

Karakterističan jak, balzamični i drveni miris.


Savjeti za upotrebu:

  • Masažno ulje može se pripremiti iz kombinacije eteričnog ulja baldrijan i kokosovog ulja s umirujućim i ugodnim mirisom.
  • Ako prije spavanja uzmete nekoliko kapljica eteričnog ulja valerijane i ulja lavande, zasigurno ćemo bolje spavati.
  • Eterična ulja valerijane također se mogu koristiti na koži, ali za tu svrhu moramo koristiti bazno ulje (izvrstan izbor je badem i kokosovo ulje), kojemu se miješamo nekoliko kapljica eteričnog ulja. Valerijana je izvrsno prirodno sredstvo za ublažavanje ekcema, rana i uboda insekata.
  • Ako proizvodimo sapune i losione za tijelo kod kuće, možemo im dodati bezbrižno nekoliko kapi eteričnog ulja valerijane, što ima vrlo blagotvoran učinak na kožu.

 

Upozorenje:

Valerijana može izazvati iritaciju kože, tako da se nikada ne smije nanositi na nju bez baznog ulja. Ako želimo testirati je li naša koža preosjetljiva na ulje valerijane, primijenite malu količinu valerijane s bazom na zglob i pričekajte eventualnu reakciju. Ulje nije primjereno za upotrebu kod trudnica. Namjenjen je samo za vanjsku upotrebu.

 

Zanimljivosti:

Miris korijena valerijane privlači mačke i štakore.

Ne propustite! Posebne ponude:

8,49 €
63,97 kn
Roll on »laku noć« na prirodan način smanjuje napetost i 'smiruje živce'. &nb..
10,99 €
82,80 kn
Eterično ulje lavande – smirivanje i opuštanje.   Eterično ulje lavande je e..

Slični članci

Eterično ulje peperminta

Eterično ulje peperminta

Eterično ulje peperminta spada među najprodavanije i najčešće korištene esencijalna ulja na svijetu..."

Copyright © 2012 - 2023 | Be Healthy d.o.o. |
Mapa stranice