Članci i enciklopedije

LCHF piletina na indijski način

LCHF piletina na indijski način

LCHF piletina na indijski način

LCHF piletina na indijski način je još jedno ukusno jelo od piletine u LCHF receptu. Pogledajte recept za pripremu LCHF piletine na indijski način.

Opis

LCHF piletina na indijski način


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 5% (7 g)
Vlakna: 3 g
Masti: 79% (52 g)
Bjelančevine: 16% (24 g)
Kcal: 592


Sastojci:

  • 1,8 kg piletine bez kostiju,
  • ¾ šalice slatkog vrhnja,
  • 1 rajčica,
  • 1 žuta kapula,
  • 2 žlici svježeg đumbira,
  • 2 glavice češnjaka,
  • 1 žlica salse,
  • ½ žlice korijandra,
  • ½ žlice čilija u prahu,
  • 1 žličica soli,
  • 80 g masla.


Za pečeno cvjetaču (prilog):

  • 1 kg cvjetače,
  • ½ žličice kurkume,
  • ½ žlice sejmen koriandra,
  • ½ čajne žličice soli,
  • ¼ čajne žličice mljevenoga crnog papra,
  • 50 g masla.

 

Priprema:

  1. Piletinu razrežemo na komadiće. 
  2. U multipraktik dodamo vrhnje, rajčicu, kapulu, đumbir, sjeckani češnjak i salsu te sve sastojke dobro promješamo.
  3. U pripravljenoj masi mariniramo piletinu najmanje 20 minuta
  4. Veću tavu stavimo naštednjak, temperatura neka bude srednje visoka. Dodamo trećinu masla, na kojem nabrzinu popečemo komade piletine, koji moraju postati zlatno smeđe boje. Nato dodamo još ostatak masla i solimo po okusu.
  5. Za pripremu pečene cvjetače pećnicu prethodno zagrijemo na 200°C. Cvjetačo razrežemo na manje komadiće, koje raspodijelimo po posudi za pečenje, pospimo ih maslom i začinima
  6. U pećnici pečemo 15 minuta.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića