Članci i enciklopedije

LCHF piletina s curry-em i pireom od cvjetače

LCHF piletina s curry-em i pireom od cvjetače

LCHF piletina s curry-em i pireom od cvjetače

LCHF piletina s curryjem i cvjetačom je ukusno glavna jelo koje će oduševiti sve ljubitelje pilećeg mesa. Pogledajte recept za izradu piletine LCHF s curryjem i cvjetačom ...

Opis

LCHF piletina s curry-em i pireom od cvjetače


Hranjiva vrijednost:
Ugljikohidrati: 7% (21 g)
Vlakna: 11 g
Masti: 83% (113 g)
Bejelančevine: 10% (32 g)
Kcal: 1211


Sastojci:

  • ½ kg pilećih bedra, bez kosti,
  • 200 g brokolija,
  • Manja količina svježega fažola
  • 3 žlice masla ili kokosovog ulja,
  • 500 ml kokosovog mlijeka,
  • 1 žlica crvene curry paste,
  • 1 crvena paprika, fino sjeckana ili naribana,
  • 1 žlica svježega, naribanoga đumbira,
  • sol i papar po okusu.

 

Za pire od cvjetače:

  • 1 i ½ kg cvjetače,
  • ½ čajne žličice soli,
  • 80 g masla ali kokosovoga ulja,
  • ½ žličica kurkume u prahu (neobavezno).

 

Priprema:

  1. U tavi stopimo maslo ili kokosovo ulje.
  2. Popržimo sitno sjeckanu kapulu, đumbir i papriku (ne više od 5 minuta, da se sastojci izmješaju).
  3. Dodamo curry pasto i piletinu. Pržimo, dokle piletina ne postane smećkasta (5-10 minuta). Akoj je potrebno, dodamo više masla ili ulja.
  4. Narežemo brokulu i skupa sa fažolom dodamo u tavu. 
  5. Zatim dodamo kokosovo mlijeko (samo tvrđi dio, višak tekućine je potrebno odstraniti) i pustimo na srednjoj temperaturi 15 minuta. Kad se piletina namoči u kokosovom mlijeku, pripremimo pire od cvjetače.
  6. Cvjetaču dobro operemo i razdelimo na čim manje djelove. U tavi rastopimo maslac ili kokosovo ulje, dodamo cvjetaču i kuhamo 10 minuta ili dok cvjetača ne omekša. Po okusu solimo i dodamo još kurkumu.
  7. S pomoću vilice cvjetaču zgnječimo i poslužimo ju s piletinom.

 

Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stranice | Upotreba kolačića | Postavke kolačića