Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

14. tjedan trudnoće

14. tjedan trudnoće

14.tjedan je početak potpuno novog razdoblja - drugog tromjesečja trudnoće. Plod može sisati palac u ovom tjednu i stvara razne grimase. Upoznajte 14. tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

14. tjedan trudnoće


Što se događa u 14 tjednu?

14.tjedan je početak potpuno novog razdoblja - drugog tromjesečja trudnoće. Plod može stisnuti palac u ovom tjednu, čini razne grimaces, namršti i urinira. Bubrezi ploda proizvodi urin koji se oslobađa u amnionsku tekućinu oko sebe i ostaje do rođenja djeteta. Ako ste sretni, moći ćete pratiti kako sisa palac tijekom ultrazvučnog pregleda. Plod je također puno veći ovog tjedna, a njegovo tijelo počinje rasti brže od glave. Ovaj je tjedan još izraženiji. Do kraja ovog tjedna, ruke će također rasti po dužini i stoga će biti razmjerne veličini ostatka tijela. Noge će trebati malo vremena
 

U 14. tjednu, folikuli dlake počinju razvijati labavu kosu, koju nazivamo lanugo. Do poroda obično nestaue, a ulje ostaje na koži, što olakšava rođenje. Jetra počinje proizvoditi žuči u 14. tjednu, što je znak da tijelo fetusa ispravno radi. Slezena počinje raditi na proizvodnji crvenih krvnih stanica. Iako majka i dalje ne osjeća kako je kretanje fetusa, ruke i noge puno su fleksibilnije i aktivnije u 14 tjednu.


Kako se promjeni život žene

Dobrodošli u drugo tromjesečje! Energija se polako vraća, grudni koš čini manje napetim, a poremećaji raspoloženja potpuno nestaju u mnogim trudnicama, iako samo privremeno. Nažalost, neki pojedinci se ne osjećaju bolje nego oni na početku drugog tromjesečja.

 

Cerviks je malo iznad pubične kosti. Početak drugog trimanja je vrijeme u kojem se pojavljuju određene zabrinutosti pa je dobro pripremiti se psihološki za događaje koji su pred nama.


Dali je plod dečko ili curica?

Zahvaljujući ultrazvučnom i prenatalnom testiranju, sada je mnogo lakše utvrditi spol djeteta. Zapravo, dali želite uopće znati, kojeg je spola dijete prije dolaska na svijet? Čak 64% svih trudnica želi upoznati spol svog djeteta tijekom trudnoće, dok drugi vole iznenađenja.

Mnogi su uvjereni da u oba slučaja postoji veliko iznenađenje, bez obzira na to je li spol prepoznat tijekom ultrazvučnog pregleda ili tijekom poroda. Drugi se slažu da je najbolji način "staromodan", pričekati do samog rođenja koje će otkriti spol vašeg djeteta.


Naravno, oba načina imaju svoje vrline i mane koje se mogu proučavati i prije donošenja konačne odluke. Ako ne želite saznati koji je spol, obavijestite svog zdravstvenog radnika jasno.

  • Mnoge žene kažu da se osjećaju više povezane s fetusom kada znaju spol.
  • Ako znamo spol, možemo pripremiti kratki popis imena za dijete.
  • Ako poznajete spol, možemo unaprijed kupiti odgovarajuću odjeću, predmete i drugu opremu za dijete.

 

Što ako počekamo porod?

  • Ako spol djeteta nije neophodan za vas ili vašeg partnera, moći ćemo ovo pitanje izbjeći neko vrijeme.
  • Žena, kao i partner i svi ostali članovi obitelji, doživjet će veliko iznenađenje na dan poroda.
  • Ako želite da vaše buduće dijete nosi hodjeću neutralne boje koje ne definiraju spol, imate toliko mnogo mogućnosti da će vam prijatelji i članovi obitelji pružiti točno iste odjeće za vaše dijete.
  • Ako već imate novu odjeću za dječaka ili djevojčicu, ostavite im cijene kako biste ih mogli mijenjati ako je potrebno.

 

Ako niste započeli s redovitom tjelesnom aktivnošću, sada je pravo vrijeme za to. Možete se pridružiti grupi u kojoj samo trudnice rade zajedno, jer ćete dobiti ogromnu motivaciju. Vježba je sjajan način povezivanja i podrške, a također možemo upoznati i nove prijatelje. Odlučite se vježbati u vodi, yogi, pilatesu, hodanju ili plesu - praksu treba prilagoditi trudnicama.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

409.00 KN 259.00 KN
3 x B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   ..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..

Slični članci

13. tjedan trudnoće

13. tjedan trudnoće

Tijelo polako počinje uhvatiti glavu u rastu. Ako je beba fetus, sada ima više od 2 milijuna jajnih .."

12. tjedan trudnoće

12. tjedan trudnoće

Najveća dramatična promjena ovog tjedna su refleksi. Plodovi prstiju uskoro će se početi kretati, pl.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice