Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

15. tjedan trudnoće

15. tjedan trudnoće

Iako kapci još uvijek prekrivaju oči, plod sada može otkriti svjetlost. Ako stavite svjetiljku na trbuh, vaš će se fetus kretati. Upoznajte 15. tjedan trudnoće i pročitajte cijeli opis ...

15. tjedan trudnoće

 

Što se događa u 15.tjednu?
Plod je znatno porastao od 14. tjedna. Noge rastu i postaju duže od ruku, fetus može premjestiti sve zglobove i udove. Iako kapci još uvijek prekrivaju oči, plod sada može otkriti svjetlost. Ako stavite svjetiljku na trbuh, vaš fetus će se pomicati dok se pokušavate sakriti od svjetlosti. U ovom trenutku još nema okus, ali se pupoljci polako razvijaju. Sada, uz pomoć ultrazvuka, saznat ćete koji je spol plod. U nekim slučajevima fetus se preokrenuo, tako da čak i nakon ponovljenih pokušaja nije moguće identificirati spol, jer je genitalno područje zamagljeno.


Kako se promjeni život žene?
Postoje promjene raspoloženja i simptomi trudnoće koji nisu prethodno bili tamo. Zbog hormonalnih promjena i povećanog protoka krvi u sluznici, može se pojaviti osjećaj punog nosa, što je vrlo neugodno. Ova pojava toliko je česta kod trudnica da je zaradila ime "rinitis trudnoće". Neke trudnice pate od promijenjenog krvnog tlaka tijekom tog razdoblja.


Od 15 do 18 tjedana provodi se amniocenteza, kroz koju se mogu otkriti stotine genetskih i kromosomskih poremećaja. Ako ste jako zabrinuti dok čekate rezultate amniocenteze, recimo vam da većina žena s amniocentezom dobiva dobre vijesti pa je ostatak trudnoće protječe s manje zabrinutosti.


Ovih dana, i vi i vaš partner će se osjećati prilično stresno.


Kada se fetus počinje kretati tako da trudnica osjeća te pokrete?

Osjećanje prvih pokreta fetusa jedna je od najljepših stvari u trudnoći. Koliko dugo ćete morati čekati i što točno očekujete?Osjećaj pokreta fetusa javlja se između 16. i 22. tjedna trudnoće, iako se fetus počeo kretati između 7. i 8. tjedna trudnoće. Istinite akrobacije također se mogu vidjeti tijekom ultrazvučnog pregleda. Prve udarce obično brže osjećaju brzo trudnice koje već imaju djecu. Žena koja je već trudna može lako razlikovati kretanje uzrokovano fetusom i one uzrokovane plinovima. Trudnice s jačim oblikom pomiču fetus vrlo rano.
 

Kakav je osjećaj?

Trudnice opisuju taj osjećaj na različite načine. Neki ga opisuju kao plivanje ribice u trbuhu, dok su drugi poput leptira koji se kreću unutar abdomen. Pokreti su prilično nježni, pa ih često zamjenjujemo boli zbog gladi ili crijeva u abdomenu. Kada osjetimo nekoliko puta fetalni pokreti, lako ih razlikujemo. Kada sjedimo ili lažemo, osjećaji kretanja voća su najjači.


Na kraju drugog tromjesečja fetalni pokret postaje još izraženiji i redovitiji. U tom razdoblju moramo biti vrlo pažljivi da možemo informirati zdravstvenog radnika u slučaju nepravilnosti i promjena. Manja količina kretanja može biti problem, stoga je potrebno provjeriti što se događa.

Iako još ne možemo razgovarati s djetetom tijekom tog razdoblja, veliki jednosmjerni razgovor sjajan je način da stupite u dodir pri kjem si lagano masiramo trbuh.. Partner također može razgovarati s plodom. Možemo saznati kako čitati knjigu , budući da su ti prvi razgovori "s vašim trbuhom" čudni, a kasnije se naviknemo na njih. Pomažemo djeci s jezičnim vještinama da razviju svoje jezične vještine, koje će im trebati kasnije.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

14. tjedan trudnoće

14. tjedan trudnoće

14.tjedan je početak potpuno novog razdoblja - drugog tromjesečja trudnoće. Plod može sisati palac u.."

13. tjedan trudnoće

13. tjedan trudnoće

Tijelo polako počinje uhvatiti glavu u rastu. Ako je beba fetus, sada ima više od 2 milijuna jajnih .."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice