Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

17. tjedan trudnoće

17. tjedan trudnoće

Osjećate li se malo neuravnoteženo? Kad trbuh raste, središte gravitacije se mijenja, tako da trudnica često osjeća nestabilnost na svojim nogama. Upoznajte 17. tjedan i pročitajte cijeli opis..

17. tjedan trudnoće


Što se događa u 17. tjednu?
Meka hrskavica fetusa mijenja se u kost ovaj tjedan, a pupčana vrpca koja za plod znači život postaje sve jača i deblja. Plod je dobio težinu i nekoliko centimetara duljine. Njihovi spojevi vješto se kreću, a znojne žlijezde počinju razvijati.


Što se događa sa ženom?
Osjećate li se malo neuravnoteženo? Kad trbuh raste, središte gravitacije se mijenja, tako da trudnica često osjeća nestabilnost na svojim nogama. Zbog toga je potrebno izbjegavati situacije koje bi mogle dovesti do pada i pojave ozljeda. Cipele ne bi trebale imati visoke pete i biti što udobnije i stabilnije što je više moguće.

Ozljeda abdomena mogla bi biti fatalna i za trudnicu i za fetus. Također je potrebno osigurati ispravan način vezanja sigurnosnim pojasom u automobilu.


Oči postaju suhe, tako da veliki broj trudnica koristi od ovog tjedna kapi kako bi se smanjila suhoća i nadraženost očiju. Žene koje koriste kontaktne leće ,ostaviti će ih nekoliko dana na sigurno mjesto jer će postati prilično uznemirujuće. U ovom slučaju, bolje je koristiti naočale nego kontaktne leće, koje se jednostavno odložimo kad ih više ne trebamo.

Tijekom trudnoće, žene pričaju o učestalijim pojavama sna, kojih se često sjećaju. U drugom i trećem tromjesečju trudnoće zapravo provodimo manje vremena za spavanje u REM fazi u kojoj se pomiču oči. U ovoj fazi, ostvaruje se najviše sna. Pa kako je moguće da tako često sanjaju trudne žene?


San je u trudnoći često poremećen žgaravicama, grčevima u nogama, nemirnim nogama, bolovima u leđima i položajem u udobnom položaju. Ako se probudimo upravo u REM fazi, onda ćemo se gotovo sigurno sjetiti što smo sanjali.
 

Za trudnicu, drugo tromjesečje je razdoblje snažnih, promjenjivih emocija, što također uzrokuje promjene u raspoloženju. Sve to također može utjecati na snove koje su često živahni u trudnoći. U snu osjećaju radost, kao i druge, manje pozitivne osjećaje.

 

Trudnice često sanjaju o brizi za malim životinjama. U drugom tromjesečju, česti su snovi o  pilićima. Bića koja se pojavljuju u snovima su vrlo prijateljska. Štene u snovima ilustriraju novo biće koje će uskoro ući u život trudne žene.


Seksualni snovi su također česti kod trudnica koje, zbog utjecaja trudnoće na seksualni život, brinu o odnosu sa svojim partnerom. S druge strane, neke trudnice osjećaju snažnu želju za seksualnim odnosom. Stoga, snovi su često erotski, u kojima se pojavljuju osobe na koje uopće ne razmišljaju u stvarnom životu.
Također, žene često sanjaju o nevjernom partneru u tom razdoblju. Ovo je neizvjesnost koja je nastala zbog velikih promjena u životima partnera. Nedostatak spolnog odnosa može biti vrlo težak za oboje. Za to vrijeme posebno je važno održavati dobru volju i razgovarati s partnerom o svojim osjećajima. Bojanje da će otići je potpuno normalna emocionalna reakcija u trudnoći koja je u većini slučajeva sasvim suvišna.


Nažalost, ne možemo zaustaviti niti mijenjati svoje snove, ali ih lako možemo odbiti i zaboraviti na njih.


Dali ste već izabrali ime?
Još je daleko, ali sigurno ste mislili na neka od imena koja biste odabrali za dječaka ili djevojčicu. Danas si možemo pomoći s internetom ili knjigama, tražimo ideje na forumima, mogućnosti su, ukratko, ogromne. Zajedno sa svojim partnerom pripremite popis imena koja vam se sviđaju. Skup imena mora odgovarati oboma. Izbjegavajte imena bivših partnera i kućnih ljubimaca, tako da kasnije neće biti primjedbi.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..

Slični članci

16. tjedan trudnoće

16. tjedan trudnoće

Pogledajmo nokte na prstima. Srce ploda pumpa mnogo više krvi dnevno nego prethodni tjedan, a količi.."

15. tjedan trudnoće

15. tjedan trudnoće

Iako kapci još uvijek prekrivaju oči, plod sada može otkriti svjetlost. Ako stavite svjetiljku na tr.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice