Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

19. tjedan trudnoće

19. tjedan trudnoće

U 19. tjednu, senzorni razvoj ploda eksplodira! U mozgu se formiraju posebna područja za miris, okus, sluh, vid i dodir. Upoznajte 19. tjedan i pročitajte cijeli opis..

19. tjedan trudnoće


Što se događa u 19. tjednu?
U 19. tjednu, senzorni razvoj ploda eksplodira! U mozgu se formiraju posebna područja za miris, okus, sluh, vid i dodir. Neke studije pokazuju da od ovog tjedna dijete može slušati glasove koji dolaze izvana. Trudnica ne smije govoriti previše glasno, ali preporučljivo je čitati knjige glasno i nježno pjevati. Također, u 19. tjednu plod je također porastao. Ruke i noge razmjerne su ostatku tijela.


Bubrezi i dalje proizvode urin, a kosa na vlasištu brzo raste. Na koži je formirana voskasta zaštita, nazvana vernix caseosa, koja sprječava da koža upije od amnionsku tekućinu.


Kako se promjeni život žene?

Mislite li da ste mnogo bveći? U nadolazećim tjednima želudac će još brže rasti! Kao rezultat toga, bol se može pojaviti u donjem dijelu trbuha ili na obje strane trbuha. Bol je povremena i kratkotrajna, a javlja se kad se promijeni položaj tijela i na kraju aktivnog dana. Zglobovi koji podupiru maternicu protežu se kako bi se prilagodili povećanju težine, a to uzrokuje bol. Ako se bol nastavi dugo i postaje neodrživ, treba konzultirati liječnika, inače je normalna pojava.


Također možete primijetiti promjene u koži. Jesu li vaše ruke postale crvenkaste? Čak iu ovom slučaju, brige su posve suvišne, budući da je crvena koža rezultat većih količina estrogena u tijelu. Postoji privremeno povećanje pigmenta u određenim područjima tijela, što će stoga izgledati tamnije. Mrlje se često pojavljuju na gornjoj usnici, na obrazima i na čelu. Bradavice na grudima postaju tamnije, a ožiljci i područje oko vanjskih genitalija također mogu potamniti. Mrlje obično nestaju ubrzo nakon poroda, ali tijekom tog razdoblja potrebno je zaštititi od sunčevih zraka. Koristite šešir i zaštitu od sunca kad ste vani.


Kako izabrati pravo ime za dijete?
Za mnoge parove, odabir imena djeteta je vrlo zabavan zadatak, a za druge, proces pregovora. Međutim, ovo je vrlo važna odluka jer ime traje doživotno, osim ako dijete ne odabere preimenovanje u odrasloj dobi. Pri odabiru uvijek zovemo ime naglas. Je li ime melodijsko, da li ga daje prezime? Želimo li jedinstveno, neobično ime koje nitko nikada nije čuo? Mnogi od njih odabiru ime svojih roditelja ili djedova i baka, što je tradicija u mnogim zemljama širom svijeta. U ovom slučaju, obiteljsko stablo treba biti ispitano. Hoće li dijete imati dva imena? Kakvo je značenje odabranog imena? Što bi moglo biti nadimaka izvedeno iz naziva? Neka djeca mogu biti vrlo okrutna pa čak i uobičajeno ime može dobiti strašan nadimak. U svakom slučaju, potrebno je vrijeme za odabir imena.


Razmislimo o djetetovoj sigurnosti
Misliš li da je prerano? Vjerujte - nikada nismo bili preuranjeni pri odabiru odgovarajuće skrbi o djeci. Potrebno je razmotriti kako namjeravamo uskladiti vrijeme između posla i obitelji, te u slučaju potrebe za skrbništvom. Možemo potražiti čuvanje djece ili skrb o djeci među najbližima kad dijete nemože biti sa nama.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

99.00 KN 89.00 KN
Željezo za smanjenje umora i iscrpljenosti.   Nedostatak željeza jedan je od najče&s..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
159.00 KN 129.00 KN
Imun kompleks – za zdrav i snažan imunološki sustav.   Imun kompleks kapsule..

Slični članci

17. tjedan trudnoće

17. tjedan trudnoće

Osjećate li se malo neuravnoteženo? Kad trbuh raste, središte gravitacije se mijenja, tako da trudni.."

18. tjedan trudnoće

18. tjedan trudnoće

Tijekom 18. tjedna trudnoće, fetus je puno zaposlen s kretanjem ruku i nogu. To su pokreti koji će p.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice