Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

21. tjedan trudnoće

21. tjedan trudnoće

Uskoro ćete se osjećati kao da plod u vama trenira borilačku vještinu. Početni lagani pokreti sada se mijenjaju i postaju sve intenzivniji. Upoznajte 21. tjedan i pročitajte cijeli opis..

21. tjedan trudnoće


Što se događa u 21. tjednu?
Uskoro ćete se osjećati kao da plod u vama trenira borilačku vještinu. Početni lagani pokreti sada se mijenjaju i postaju sve intenzivniji. Kada bolje upoznate svoj fetus, možete otkriti uzorak, kada i kako se kreće. U ovom se tjednu javljaju obrve, vagina se razvija kod djevojčica.

 

Kako se promijeni život žene?
Vjerojatno se osjećate ugodno ovih dana. Vaše tijelo je puno veće, ali ne previše obilno, neugodnosti koje povezujemo s ranom trudnoćom polako nestaju. Ako se osjećate dobro, onda se opustite i radite ono što vam se svidi – treće tromjesečje opet donosi malo lošiji osjećaj.


Ipak, to ne znači da u 21 tjednu trudnoće ne nalazimo nikakve apsolutne neugodnosti. Povećana proizvodnja ulja doprinosi razvoju ili pogoršanju akni. U tom slučaju, kožu treba očistiti blagim sapunom ili sredstvom za čišćenje dvaput dnevno, a ne smije biti ulja u kozmetici i sredstvima za njegu lica, što bi dodatno podmazalo već masnu kožu. Nemojte uzimati lijekove za protiv akna oralno.


Kada trudnoća napreduje, pritisak na vene u nogama se povećava, pa se mogu pojaviti varikozne vene. Viša razina progesterona u tijelu rezultira otpuštanjem zidova krvnih žila, što može dodatno pogoršati stanje. Uvećane vene se često pojavljuju kod onih trudnica koje su također doživjele članove obitelji s proširenjem krvnih žila. Svaka uzastopna trudnoća i starenje također doprinose nastanku produljenja vena. Kako bismo spriječili ili smanjili ovu dosadnu pojavu, svakodnevno se brinemo za dovoljno pokreta, podignemo noge dok sjedimo, ležeći i spavamo lijevom stranom tijela ako nam se to dogodi. Često se pojavljuju na gležanjima, nogama i licima sličnim mrežastim mjestima sličnim paukovima. Vene izgledaju kao grane stabala, ali ne moraju imati poseban uzorak. Iako su naizgled neugodne, često ne uzrokuju velike probleme i u većini slučajeva nestaju odmah nakon isporuke.


Spolni odnosi za vrijeme trudnoće

Mnoge trudnice primjećuju povećanje njihove želje za seksualnošću. To je zbog povećanog protoka krvi u zdjelici, kao i povećane osjetljivosti na stimulaciju i vaginalno vlaženje. Potonji su odgovorni za hormone. Na žalost, tijekom trudnoće, žena susreće bolove i neugodne osjećaje, kao i umor, što nas sprječava da imamo spolni odnos. Drugi se brinu da će  zbog seksualnog odnosa ozljediti fetus ili se jednostavno ne osjećaju ugodno. U tom slučaju, potrebno je partnera ohrabriti i podržati, budući da je od vitalne važnosti održavanje komunikacijskog puta i međusobne podrške.

Ako se odlučite za seks, odaberite odgovarajuću poziciju. U nekim slučajevima, najbolje je izbjegavati spolne odnose tijekom trudnoće. Abdominalni grčevi, placenta previa, prerano rođenje, cervikalna insuficijencija i prošireni cerviks su uvjeti u kojima se treba izbjegavati seksualni odnos.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..
135.00 KN 115.00 KN
3 x Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i ..
409.00 KN 259.00 KN
3 x B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   ..

Slični članci

20. tjedan trudnoće

20. tjedan trudnoće

Plod je otprilike dug kao duga banana. U prvih 20 tjedana noge ploda su skupljeni protiv trupa, tako.."

19. tjedan trudnoće

19. tjedan trudnoće

U 19. tjednu, senzorni razvoj ploda eksplodira! U mozgu se formiraju posebna područja za miris, okus.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice