Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

22. tjedan trudnoće

22. tjedan trudnoće

Ovaj tjedan plod se zapravo vidi kao mala novorođenčad. Njegove usne, kapke i obrve postaju sve izraženije, oči su već formirane. Upoznajte 22.tjedan i pročitajte cijeli opis..

22. tjedan trudnoće


Što se događa u 22.tjednu?

Ovaj tjedan plod se zapravo vidi kao mala novorođenčad. Njegove usne, kapke i obrve postaju sve izraženije, oči su već formirane, ali obojeni dio oka još uvijek nema pigment. Ako ih se može vidjeti unutar maternice, primijetit će dlake (lanugo) koje prekrivaju cijelo tijelo i duboke bore na površini kože kože koja će kasnije biti ispunjena masnoćom. U trbuhu fetusa razvija se gušterača, bitna za proizvodnju nekih važnih hormona.


Kako se promijeni život žene?

Tijekom ovog tjedna primijetit ćete da su ljudi počeli dodirivati vaš trbuh, koji je postao pravi magnet za ruke. Ako vam to ne odgovara, jasno reći ljudima da ne želite. Također, ne brinite o komentarima za koje vam se čini da su obilniji ili da niste dobili nigdje. Za svakog pojedinca trudnoća se odvija na drugačiji način.

U polovici trudnica pojavljuju se strija u razdoblju do pororda. To su male linije kože s bojom koja može biti ružičasta ili tamno smeđa, ovisno o boji kože trudnice. Vrlo često se javljaju na trbuhu, kao i na bedrima, bokovima i prsima. Nema dokaza da bi korištenje losiona olakšalo sprječavanje strija, ali održavanje dobro upijene kože može barem djelomično pomoći u sprječavanju stvaranja stenoze.


Tijelo se počinje mjenjati.

Zagotovo ste pričakovali, da vam bo med nosečnostjo zrasel trebuh, pa tudi prsi, sedaj pa so vas presenetile še druge fizične spremembe. Za vse te spremembe so v precejšnji meri odgovorni naši hormone.

 

  • Deblja kosa s primjetnim sjajom - Ne radi se o ubrzanom rastu kose, već zbog jednostavne činjenice da u trudnoći gubimo manjuekosu nego inače što je čini gušćom i jačom. Većina žena obasjava gustu kosu s prirodnim sjajom, iako ju je ponekad teško ukrotiti.
  • Povećan rast dlake - Nažalost, na mjestima gdje nisu postojale prethodne. Spolni hormoni, koji se nazivaju androgeni, uzrokuju da rastu kosa na bradi, iznad gornje usne, čeljusti i obraza. Dlaka se također može pojaviti na abdomenu, rukama, nogama i leđima. Radi se o privremenim promjenama.
  • Ubrzani rast noktiju - Nokti rastu brže nego inače, a vidljive su promjene u teksturi. Oni postaju ozbiljniji ili krhkiji, ovisno o tome što su imali prije trudnoće. Pri čišćenju koristite gumene rukavice.
  • Promjene na koži - To su često pozitivne promjene. Trudnice tvrde da im koža nikad nije bila ljepša nego tijekom trudnoće. Drugi, međutim, imaju negativna iskustva jer se prvi put susreću s aknama.
  • Strije – Strije so posljedica rastezanja kože, često približno 6 do 12 mjeseci poslije poroda izblijede. 

 

Prstene radije odložite na sigurno mjesto…
Trudnoća donosi niz oteklina, što može dovesti do toga da ne možemo ukloniti prsten. Preporučujemo ih da ih spremite na sigurno mjesto dok prođe oteklina.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..
99.00 KN 89.00 KN
Željezo za smanjenje umora i iscrpljenosti.   Nedostatak željeza jedan je od najče&s..

Slični članci

21. tjedan trudnoće

21. tjedan trudnoće

Uskoro ćete se osjećati kao da plod u vama trenira borilačku vještinu. Početni lagani pokreti sada s.."

20. tjedan trudnoće

20. tjedan trudnoće

Plod je otprilike dug kao duga banana. U prvih 20 tjedana noge ploda su skupljeni protiv trupa, tako.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice