Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

23. tjedan trudnoće

23. tjedan trudnoće

Do 23. tjedna fetus je savršeno razvio osjećaj gibanja i stoga se osjeća kao da se krećemo ili plešemo. Plod je također porastao i dobio težinu.Upoznajte 23. tjedan i pročitajte cijeli opis..

23. tjedan trudnoće


Što se događa u 23.tjednu?
Do 23. tjedna fetus je savršeno razvio osjećaj gibanja i stoga se osjeća kao da se krećemo ili plešemo. Plod je također porastao i dobio težinu.

Krvne žile u plućima se razvijaju kako bi oblikovale pluća za samo-disanje, dok su zvukovi iz vanjskog svijeta sada vrlo dobro čuti. Slušanje različitih zvukova vrlo je važno. Ako će fetus u maternici znati zvuk laja pasa i zvuka sisavca, neće biti poremećen i prestraen kasnije kada se rodio.


Kako se promjeni život žene?
u 23. tjednu, trudnice će primijetiti da su njihova gležnja i stopala odjednom povećane. To je osobito vidljivo krajem dana ili u vrućim ljetnim danima. Loša cirkulacija i promjene krvi mogu dovesti do zadržavanja vode u tijelu, što može dovesti do oticanja ili edema, koji se najčešće pojavljuje na donjim ekstremitetima. Nakon rođenja, tijelo će se riješiti višak tekućine, osobito kroz ubrzano znojenje. Važno je podizati noge iznad razine srca, dok sjedite ili ležite i time smanjite oticanje. Izbjegavamo sjediti ili stajati dulje vrijeme ili dok pokušavamo potaknuti. Redovita tjelesna aktivnost je vrlo važna za poticanje protoka krvi i nositi prikladne čarape. Ne zaboravimo na dovoljno velike udobne cipele. Trudnica mora piti puno vode da ostane hidratizirana, što u stvari pomaže u sprječavanju stagnacije tekućine u tijelu. Pojava edema na donjim udovima je u određenoj mjeri posve normalna, a prekomjerno otjecanje može biti znak opasnog stanja, koje nazivamo preeklampsijom.


O pohranjivanju matičnih stanica.
Ako odlučimo pohraniti matične stanice, krv iz pupčane vrpce i placente nakon rođenja sakuplja se, smrzne i čuva za buduću medicinsku upotrebu. Ova krv visoko je cijenjena jer je vrlo bogat izvor matičnih stanica, krvnih žila i imunološkog sustava. Matične stanice imaju sposobnost razvijanja u druge vrste stanica, tako da mogu pomoći u popravljanju tkiva, organa i krvnih žila i mogu se koristiti za liječenje mnogih bolesti. Danas, matična stanica krvi se koristi za liječenje više od 70 poznatih bolesti. Proces prikupljanja krvi potpuno je bezbolan i za majku i za dijete. Najbolje je razgovarati o jednostavnom i rutinskom postupku s liječnikom koji će nas predstaviti s postojećim mogućnostima. Određene banke koje nude ovu opciju omogućuju skladištenje tijekom razdoblja od 20 godina. Krv pupčane vrpce, podstava pupčane vrpce i kombinacija oba mogu se oduzeti, a cijene se kreću od 1900 do 2300 €. Također je poželjno pitati o uvjetima plaćanja (mogućnost plaćanja obroka).

 

Ne propustite! Posebne ponude:

189.00 KN
Krema od puževe sluzi – potpuno obnavljanje kože.   Puževa krema je odlična derma..
99.00 KN 89.00 KN
Željezo za smanjenje umora i iscrpljenosti.   Nedostatak željeza jedan je od najče&s..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

22. tjedan trudnoće

22. tjedan trudnoće

Ovaj tjedan plod se zapravo vidi kao mala novorođenčad. Njegove usne, kapke i obrve postaju sve izra.."

21. tjedan trudnoće

21. tjedan trudnoće

Uskoro ćete se osjećati kao da plod u vama trenira borilačku vještinu. Početni lagani pokreti sada s.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice