Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

25. tjedan trudnoće

25. tjedan trudnoće

Nevjerojatno, ali ovaj tjedan fetus dobiva potkožne masnoće. Natečena koža polako će se početi pomicati, budući da će bore ispuniti potkožnu masnoću. Upoznajte 25. tjedan i pročitajte cijeli opis..

25. tjedan trudnoće


Što se događa u 25.tjednu?

Nevjerojatno, ali ovaj tjedan fetus dobiva potkožne masnoće. Natečena koža polako će se početi pomicati, budući da će bore ispuniti potkožnu masnoću. Fetus postaje sve više i više nalik novorođenčadi. Tijekom ovog tjedna fetusu je ubrzao rast kose. Ako su mogli zaviriti u maternicu, sada bi mogli vidjeti njihovu boju i teksturu.

 

Kako se promijeni život žene?

I fetus i trudnica imaju gušću i puniju kosu u 25. tjednu. Hormonske promjene koje na to utječu, naravno, i dalje su prisutne, a njihov učinak će biti vidljiv do nekoliko tjedana nakon poroda. Kosa će ponovno početi normalno padati nakon poroda..


Trudnica primjećuje da više ne može kretati tako elegantno i lagano kao prije. Pokret ne treba zaustaviti, ali ne smijemo pretjerivati. Kada smo umorni, usporimosa tjelesnom aktivnošću i ako se razvije bol ili vrtoglavica odmah zaustavimo aktivnost. Ne izlažite se sportu koji zahtijeva održavanje ravnoteže. Uživajte u puno vode i odvojite dovoljno vremena za ugodan odmor.


Istodobno, testom glukoze u krvi također sed može provjeriti prisutnost anemije ili slabokrvnosti. Najčešći oblik je anemija zbog nedostatka željeza, što omogućuje trudnicama da uzimaju dodatke prehrani s željezom.

Niste odabrali još ime za dijete? Vrijeme se brzo pokreće, pa počnite izrađivati popis imena.


Ne zaboravite raditi redovne preglede

Ispiti će vas o psihološkoj i fizičkoj osjećanju. Pitat će vas ako imate pritužbi, vaginalno krvarenje ili neuobičajen vaginalni iscjedak. Također, vaš će liječnik biti zainteresiran ako imate česte glavobolje i ako se osjećate tjeskobno ili depresivno. Moramo paziti na fetalni pokret - ako pokreti postanu rjeđi, moramo tražiti stručnu pomoć. U nekim slučajevima, brojanje pokreta fetusa je potrebno tijekom određenog razdoblja u danu. Test urina provodit će se na prisutnost znakova preeklampsije, infekcija mokraćnog sustava i drugih problema. Oni će mjeriti krvni tlak i provjeriti prisutnost otekline u različitim dijelovima vašeg tijela.


Također provjerava provjeru brzine otkucaja srca, procjenjuje se položaj i veličina fetusa. Upoznat će vas s znakovima preranog porođaja na koje biste trebali obratiti pažnju i razgovarati s vama o različitim mogućnostima kontracepcije nakon poroda.


Počnite planirati porodiljni dopust

Također trebamo upoznati nadređene sa sretnim vijestima, koji će biti možda malo manje veseli. Činjenica je da imamo rodiljni dopust, iako možemo raditi sve dok se osjećamo sposobnima. Također možemo pitati o mogućnosti rada s nepunim radnim vremenom.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

189.00 KN
Krema od puževe sluzi – potpuno obnavljanje kože.   Puževa krema je odlična derma..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..
45.00 KN
Folna kiselina s kompleksom B za bolju apsorpciju.   Folna kiselina zvana i vitamin ..

Slični članci

24.tjedan trudnoće

24.tjedan trudnoće

Plod i dalje raste i dobiva na težini. Njegov mozak raste vrlo brzo 24. tjedna, ali pupoljci se još .."

23. tjedan trudnoće

23. tjedan trudnoće

Do 23. tjedna fetus je savršeno razvio osjećaj gibanja i stoga se osjeća kao da se krećemo ili pleše.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice