Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

29. tjedan trudnoće

29. tjedan trudnoće

Mišići ploda i pluća još se razvijaju, a glava postaje sve veća radistvaranja prostora za razvoj mozga. Upoznajte 29.tjedan i pročitajte cijeli opis..

29. tjedan trudnoće


Što se događa u 29.tjednu?

Mišići ploda i pluća još se razvijaju, a glava postaje sve veća radistvaranja prostora za razvoj mozga. Da bismo zadovoljili sve prehrambene potrebe fetusa, trebamo uživati u puno proteina, vitamina C, folne kiseline i željeza. Fetalne kosti sada trebaju puno kalcija, tako da trudnica treba koristiti mlijeko ili drugi izvor kalcijevog sira, jogurta, obogaćenog soka od naranče. U trećem tromjesečju, oko 250 mg kalcija dnevno se apsorbira u kostur fetusa.


Kako se promijeni život žene?
Plod je sada vrlo aktivan. Morali biste  udarce osjetiti svaki dan, udarce ili pokrete, kao što ćete primijetiti tako brzo ako se fetus može prestati kretati. U trećem tromjesečju ponovno se suočavamo sa žgaravicama i zatvorom. Progesteron oslobađa glatko mišićno tkivo tijela, uključujući gastrointestinalni trakt. Ovo opuštanje pridonosi usporavanju probave, što može uzrokovati žgaravicu i napetost. Vrlo često se pojavljuje neposredno nakon obroka.


Uzgoj maternice može doprinijeti formiranju hemoroida. Ejakulirane krvne žile vrlo su česte tijekom trudnoće i mogu biti vrlo neugodne. Obično, uskoro će nestati nakon rođenja. U slučaju hemoroida, možemo vam pomoći s toplom kupelji ili hladnim oblogama, izbjegavajući dugo stajanje ili sjedenje. Ne koristimo hemoroide bez prolaznih konzultacija s liječnikom!

Da bismo spriječili konstipaciju, brinite se o redovitoj tjelesnoj aktivnosti, pijte puno vode i jedite hranu bogatu vlaknima.


Što morate znati o porodiljnom dopustu?

Rodiljni dopust traje 105 dana i namijenjen je za pripremu za porođaj. Trudnica mora obavezno napustiti 28 dana prije rođenja, ali budući da dokumentacija mora biti uređena, odmor počinje 60 dana prije početka. Sve je tada regulirano u vezi s rođenjem, uključujući paket ili novčanu naknadu po stopi paketa. Majčinstvo ili otac imaju i dopust za skrb o djeci od 260 dana i mogu ih koristiti oba roditelja. U slučaju prijevremenog porođaja ili dvostrukog rođenja, dopust će se produžiti. U vrijeme rodiljnog dopusta majka dobiva 100% naknadu plaće. Imamo i očinstvo ostavljeno samo za očeve. 15 dana očinstva, država pruža naknadu očinstva, a za preostalih 55 dana isplata doprinosa za socijalno osiguranje iz minimalne plaće.


Pripremimo si zalihe!
Unaprijed kupimo ono što će nam trebati u prvim danima nakon porođaja. Onda definitivno nećemo imati vremena za kupnju. Trebamo:

  • Pelene, vlažne maramice i kremu za njegu
  • škarice za nokte, termometar i dudu,
  • deterdžent za pranje rublja, primjeren za djecu,
  • higijenske uloške,
  • zdrave prigrizke,
  • papirnate maramice za jednostavnio čišćenje za djecom,
  • puno udobne odjeće za sebe i dijete

 

Ne propustite! Posebne ponude:

189.00 KN
Krema od puževe sluzi – potpuno obnavljanje kože.   Puževa krema je odlična derma..
69.00 KN
Omega 3-6-9 je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina!   Kapsule sadrže ekstrakt es..
99.00 KN 89.00 KN
Željezo za smanjenje umora i iscrpljenosti.   Nedostatak željeza jedan je od najče&s..

Slični članci

28. tjedan trudnoće

28. tjedan trudnoće

Fetus često trepće očima, a zbog brzog razvoja vizije može otkriti svjetlost koja prodire u maternic.."

27. tjedan trudnoće

27. tjedan trudnoće

Tijekom ovog tjedna plod spava i budi se u redovitim intervalima, kao i otvara i zatvara oči ili čak.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice