Chat with us, powered by LiveChat

Prijava na e-novosti

30. tjedan trudnoće

30. tjedan trudnoće

Plod sad okružuje puno amnionske tekućine, ali ovaj se volumen s vremenom smanjuje, budući da fetus postaje sve veći i zauzimaju više prostora u maternici. Upoznajte 30.tjedan i pročitajte cijeli opis..

30. tjedan trudnoće


Što se događa u 30.tjednu?

Plod sad okružuje puno amnionske tekućine, ali ovaj se volumen s vremenom smanjuje, budući da fetus postaje sve veći i zauzimaju više prostora u maternici. Ova vrsta još se razvija, ali plod iznad nje nije previše entuzijazam. Čak i nakon rođenja, dijete će imati velik dio dana zatvorenih očiju. Kada se otvori, on će odgovoriti na svjetlost podražaja iz okolice, ali stvari i lica još se neće jasno vidjeti.


Kako se promijeni život žene?
U one dane, sigurno se osjećate umorno, pogotovo ako imate poteškoća s spavanjem. Sada ste puno teži i obilniji, a hormonske promjene čine vašu ravnotežu još gore. Mjenjanje raspoloženja može se ponoviti. Pitamo se hoćemo li biti dobar roditelj i jesmo li spremni brinuti se za malo biće. Ako se osjećate razdražljivo ili depresivno, odmah se obratite svom liječniku kako biste pronašli odgovarajuću pomoć. Iako promjene raspoloženja nisu neuobičajeni fenomen u trećem tromjesečju, međutim, treba uzeti u obzir granice normalne.


Imate li zabrinutost i strah pred porođajem?

Mnoge trudnice se boje boli koja je prisutna tijekom porođaja. To je jedan od najgorih strahova u trećem tromjesečju trudnoće. Iz tog razloga, mnoge žene se odlučuju za epiduralnu analgeziju koja ima svoje prednosti i nedostatke. Bol i neugodnost mogu se uspeti do određenog stupnja, pa je stoga dobra priprema za isporuku osobito važna, uključujući učenje pravog načina disanja.


Epizootomija je kirurški rez u mišićnom području između vagine i anusa (crijeva) koji se odvija neposredno prije porođaja kako bi se povećala otvaranje vagine i time olakšala isporuka. U nekim trudnicama samostalno se prekida zbog tlaka tijekom rada, au drugima epiziotomija se predviđa unaprijed. Rez je izveden nakon primjene lokalnog anestetika. Postoji praksa u Sloveniji da je epiziotomija učinjena kod žena koje su prvi put trudne. Kako god, jedan od mogućih strahova u trećem tromjesečju također je epiziotomija.


Razdvajanje blata tijekom porođaja je još jedna od mnogih briga i strahova trudnica u trećem tromjesečju. Većina žena, iako je to normalna pojava, jako su zbunjena. Ako se tijekom rada traži ispuštanje blata, nemojte brinuti. U većini slučajeva, zdravstveni djelatnici očistiti blato prije nego što shvatimo što se zapravo dogodilo.


Carski rez se izvodi u 1 od 5 žena u prvom porodu U nekim slučajevima to se predviđa unaprijed, ali u drugim slučajevima to se izvršava hitno.

 

Strah od činjenice da možda nećemo biti u mogućnosti doći u kliniku za porord na vrijeme je još jedna briga za trudnice. Možda je dobro pročitati unaprijed i pripremiti upute za djelovanje ako počinje porod, ali još nismo u rodilištu.

 

Ne propustite! Posebne ponude:

189.00 KN
Krema od puževe sluzi – potpuno obnavljanje kože.   Puževa krema je odlična derma..
138.00 KN
Eskimo krema za intenzivnu njegu suhe kože s visokim udjelom vitamina E (10%).   Eskimo k..
119.00 KN 99.00 KN
B kompleks – za uravnotežen metabolizam i odlično psihofizičko raspoloženje.   B vi..

Slični članci

29. tjedan trudnoće

29. tjedan trudnoće

Mišići ploda i pluća još se razvijaju, a glava postaje sve veća radistvaranja prostora za razvoj moz.."

28. tjedan trudnoće

28. tjedan trudnoće

Fetus često trepće očima, a zbog brzog razvoja vizije može otkriti svjetlost koja prodire u maternic.."

Upravlja OpenCart
Futunatura.hr © 2020 Mapa stranice